Tomáš Stupavský Rôzne

Vyberáme pre vás: Pozrite sa, čo všetko vás tento pracovný týždeň čaká v Bratislave

Opäť tu máme nový týždeň a s ním aj nové akcie, ktoré sa v meste konajú. Ak neviete čo s voľným časom, vyberte si niečo z našej ponuky.

Ilustračný obrázok k článku Vyberáme pre vás: Pozrite sa, čo všetko vás tento pracovný týždeň čaká v Bratislave
Zdroj: TASR

Múdry Pondelok

Barový vedomostný kvíz Múdry Pondelok moderuje Ludwig Bagin. V dvoch kolách vás pobaví a poučí 30timi otázkami z rôznych vedomostných oblastí. Súťaží sa v tímoch a ako výhru môžete utŕžiť fľašu ginu, lístky na koncerty a parties alebo drinky podľa vášho výberu.

Pondelok / Nu Spirit Club / 19:00 / Vstupné: 2 eurá

Francúzsky deň 2015 – Výročie dobytia Bastily!

Pestrý kultúrny program, trh francúzskych výrobkov a pochutín i aktivity špeciálne venované deťom pripravuje Francúzske veľvyslanectvo na Slovensku. Bude to v rámci osláv štátneho sviatku Francúzska v utorok 14. júla na Hlavnom námestí v Bratislave.

Po oboch stranách námestia sa od 14. do 20. hodiny uskutoční trh s francúzskymi výrobkami. Rôzne spoločnosti a značky ponúknu ochutnávku francúzskych jedál a špecialít, ale i predaj svojich produktov.

V strede tejto „francúzskej dediny“ budú pre návštevníkov k dispozícii stoly a stoličky. Na pódiu sa v niekoľkohodinovom kultúrnom programe predstavia viaceré hudobné skupiny so šansónmi, bretónskymi a inými piesňami. Organizátori sľubujú aj javiskovú show s vlajkami.

Utorok / Hlavné námestie / 14:00

Večer najsilnejších hororových filmov

Tento letný večer bude patriť tomu najsilnejšiemu zo žánru filmového hororu. Príďte sa „pobáť“ so šéfredaktorom portálu Kinema.sk Petrom Konečným. A možno objavíte svoje nočné mory.

Streda / KC Dunaj / 15:00 / Vstupné: 3 eurá

Cestovateľské kino: Island – sila prírody, elfov a škriatkov

Island – Eyjafjallajokull, Grímsvotn, Bardarbunga, Krafla, Katla, Hekla – ako sa v tých všetkých islandských „dámach“ vyznať a nepolámať si pritom jazyk? Čo od nich očakávať? Ako sa žije farmárom na ich úpätí a ako sú pripravení na ich prebudenie? Najmladšia pevnina na svete žije živlami… ale aj zaujímavými obyvateľmi, ktorí chodia radšej bosí, ako bez kníh, a na mestských zastupiteľstvách zamestnávajú ľudí, ktorí sa vedia v prípade potreby dohodnúť aj s elfami.

Streda / Eurovea Galleria / 20:30

R2 Brothers

Lídrami a predstaviteľmi tohto prepojenia sú dvaja bratia – Feri (cimbal) a Alex (husle), ktorí sa myšlienky ihneď chopili a kompletne ju začiatkom roka 2014 zrealizovali.

R2 Brothers majú repertoár zložený nielen z najznámejších pop-rockových piesní rôznych zahraničných aj domácich interpretov, ale aj Oscarom ocenené filmové soundtracky, universal world music či skladby z klasickej hudby – to všetko jednoznačne v modernom štýle, ktorý ich charakterizuje.

Feriho a Alexa na vystúpeniach doprevádza multi-žánrová hudobná skupina, ktorú si sami zostavili z česko-slovenskej hudobnej špičky v zložení 2× gitara, bicie, klávesy, basgitara a prídavnou súčasťou je aj vlastné dámske sláčikové kvarteto či symfonický orchester.

Štvrtok / Hlavné námestie / 20:00

Fragile Queen Symphony

Slovenská a cappella skupina Fragile zaspieva legendárne piesne britskej kultovej kapely Queen. Spojenie jedinečných hlasov a symfonického orchestra budete môcť počuť 17. júla v rámci festivalu Viva Musica!.

Piatok / Aegon Aréna NTC / 19:00

Ja je niekto iný (nielen o maskách a divadle)

Interaktívne čítanie dramatického textu, pri ktorom sa zdôraznia ľudské schopnosti hrať divadlo. Divadlo predsa nie je len o maskách. Zapojiť sa môže naozaj každý, pretože divadlo netvoria iba herci. Účinkujú študenti VŠMU a hosť – prekvapenie.

Piatok / Letná čitáreň U Červeného raka / 17:00

Bratislava – inline

Je tu dvanásta sezóna obľúbenej série piatkových večerných inline jázd po trasách Bratislavy… Pozrite si informácie o najbližších termínoch, trasách a sprievodných programoch. Viac o podujatí sa dozviete tu.

Piatok / Nové SND, parkovisko, Pribinova ulica / 21:00

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM