Kultúra

Vrhnite sa na literatúru v objatí zelene! Otvoria letnú čítáreň v Medickej záhrade

Počas letných mesiacov čakajú na návštevníkov tejto zelenej oázy v centre mesta zaujímavé podujatia. Deti sa môžu tešiť aj na sedem bábkových predstavení.

Ilustračný obrázok k článku Vrhnite sa na literatúru v objatí zelene! Otvoria letnú čítáreň v Medickej záhrade
22
Galéria
Zdroj: TASR

Obyvateľov do letnej čitárne v Medickej záhrade pozýva Staromestská knižnica. Bratislavčanom aj návštevníkom hlavného mesta slúži čitáreň od roku 2006 a každoročne ju navštívi okolo 5 tisíc návštevníkov. V čitárni je dostupné wi-fi pripojenie a otvorená bude sedem dní v týždni.

Množstvo podujatí

Letná čitáreň v Medickej záhrade bude v prevádzke od 12. júna do 31. augusta, denne vrátane víkendov od 10:00 do 18:00 hod. 12. júna o 11.00 hod. ju slávnostne otvorí starosta mestskej časti Bratislava – Staré Mesto Radoslav Števčík. S hudobným programom vystúpi Eva Holovková.

Počas letných mesiacov čakajú na detských i dospelých návštevníkov zaujímavé podujatia. Pre deti je pripravených sedem bábkových predstavení Stražanovho bábkového divadla, tvorivé dielne aj zážitkové čítanie.

Pre dospelých sú pripravené medzigeneračné tvorivé dielne, stretnutia so zaujímavými osobnosťami a slovenskými spisovateľmi z cyklu Rozprávanie o Bratislave a Čítanie v tráve, cestovateľské videoprojekcie Lenky Gondovej, Štefana Kardoša a Vladimíra Fecka z ich ciest po Arktíde, Špicbergoch a Grónsku, výstavy v spolupráci so ZUŠ na Radlinského ul. a BIBIANOU, medzinárodným domom umenia pre deti.

Využívanie služieb letnej čitárne je bezplatné, vstup na všetky podujatia je voľný.

V čitárni je k dispozícii 52 študijných miest, v ponuke 70 titulov domácich a zahraničných časopisov a denníkov, informačné a propagačné materiály o Bratislave, návštevníci si tiež môžu bezplatne požičať a prečítať knihy vyradené zo zbierok Staromestskej knižnice a dary od občanov. V priestore letnej čitárne je umiestnená malá samoobslužná knižnica.

Medická záhrada
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM