Aktualizované Rôzne

Vráti sa do Dúbravky električka číslo 5?

Dopravný podnik sa po dokončení rekonštrukcie tratí zameria na kratšie intervaly medzi jednotlivými spojmi.

Ilustračný obrázok k článku Vráti sa do Dúbravky električka číslo 5?
20
Galéria
Zdroj: TASR

Na sociálnych sieťach sa objavili informácie o tom, že po dokončení najnovšej rekonštrukcie električkovej trate v Karlovej Vsi a v Dúbravke sa zmení aj trasovanie liniek električiek.

Napríklad linka číslo 5 sa už preto do Dúbravky nevráti a zanikne tak aj priame električkové spojenie Dúbravka – Rača.

Zatiaľ výlukový model

Podľa informácií magistrátu až do úplného dokončenia rekonštrukcie Dúbravsko-Karloveskej radiály bude trasovanie električiek pokračovať vo výlukovom modeli. Jednotlivé linky sa dovtedy budú prispôsobovať ďalším prebiehajúcim rekonštrukciám rôznych úsekov električkových tra­tí.

Najbližšia je plánovaná na jar budúceho roku. Pôjde o čiastočnú rekonštrukciu Račianskej radiály, počas ktorej budú musieť všetky obojsmerné električky jazdiť po tejto trase, čo zatiaľ neumožní obnoviť pôvodnú linku č. 5 z Dúbravky do Rače.

Zatraktívniť MHD

Dopravný podnik Bratislava (DPB) sa snaží zatraktívniť používanie MHD tzv. jednolinkovým variantom. Návrat k bývalému prepojeniu radiál samostatnými linkami by podľa DPB znamenalo, že cestujúci by na zastávke čakali na spoj niekedy aj vyše 10 minút a tým by sa zhoršila atraktivita MHD.

DPB sa preto odchody spojov bude snažiť nastaviť tak, aby cestujúci nemuseli sledovať čas odchodu zo zastávky, ale nečakali na nej dlhšie ako 3–4 minúty a nastúpili do prvého spoja, ktorý príde.

Rekonštrukcia Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály v Bratislave
13
Galéria
Zdroj: TASR

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM