Správy Samospráva

Vrakunský lesopark je opäť o čosi zelenší. Vysadili tu nové stromy

Lesopark v Bratislavskej Vrakuni je pýchou mestskej časti.

Ilustračný obrázok k článku Vrakunský lesopark je opäť o čosi zelenší. Vysadili tu nové stromy
4
Galéria

Vrakunský lesopark je obľúbeným a vyhľadávaným miestom pre všetky generácie. Môžete si tu oddýchnuť s celou rodinou, zažiť romantickú prechádzku vo dvojici alebo vyvenčiť svojho štvornohého miláčika.

Detské ihrisko aj cyklodráha

Mestská časť Vrakuňa sa preto, aj s pomocou miestnych občanov či dobrovoľníkov, snaží lesopark postupne skrášľovať, upravovať a zveľaďovať tak, aby bol pobyt v ňom ešte príjemnejší.

Ešte minulý rok v parku vzniklo malé detské ihrisko či prvky pre cvičenie s vlastnou hmotnosťou. Na jar tohto roka pribudla aj veľká hracia zostava, kolotoč a osem jednomiestnych a tri dvojmiestne pružinové zvieratká. Začiatkom októbra sa zas budovala unikátna hlinená cyklodráha tzv. pump track.

Vysadili japonské čerešne

Súčasťou revitalizácie bolo aj rozšírenie chodníka od modrej lávky smerom do parku. Tí, ktorí navštevujete park pravidelne, určite viete, že na úzkom chodníku častokrát dochádzalo k nepríjemným tlačeniciam. Chodník preto rozšírili o cyklotrasu, ktorá by mala zvýšiť komfort a predovšetkým bezpečnosť chodcov aj cyklistov.

Nedávno mestská časť popri chodníku vysadila 11 nových krásnych stromov – japonských čerešní. Tie získala Vrakuňa v rámci verejnej súťaže, ktorú vyhlásila Nadácia Tesco. Prechádzky pod nádhernou alejou čerešní budú tak o niečo čarovnejšie.

Revitalizácia Vrakunského lesoparku
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Vrakuňa
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM