Maros Palesch Iné športy

Volley Team UNICEF podľahol Slávistom zo Svidníka

Volley Team UNICEF Bratislava hral v nedeľu na svojej palubovke v hale PKO proti VK Slavia Svidnik v 9. kole muzskej volejbalovej extraligy. Volley Team UNICEF Bratislava – VK Slávia Svidník 1:3 (14, -19, -23, -20)

Základná zostava: Patrik Pistovič, Matej Hukel, Martin Mikula, Martin Benčič, Boris Demeter, Martin Jankovič, libero Mikuláš Csicsay, libero Martin Pipa. Striedali: Ondrej Križko, Milan Hriňák

Do zápasu nastúpili lepšie domáci, keď si hneď od začiatku vypracovali náskok, ktorý zúžitkovali už v prvom technickom oddychovom čase (8:5). Ten postupne zvýšili až na sedem bodov (16:9) a pokojne tak mohli oddychovať aj v druhom technickom time oute. Ani to im však nestačilo a súperovi odskočili až na rozdiel ôsmich bodov (18:10). Tréner Svidníka Jaroslav Vlk si tak bol za tohto stavu nútený vziať oddychový čas. Ani to však východniarom nepomohlo, hráči Volley Teamu UNICEF ich prevyšovali v každej hernej činnosti. Bodku za setom spravil Martin Jankovič svojím úspešným podaním.

Aj v druhom sete sa zo začiatku darilo viac domácim, ktorí viedli až do stavu 10:10. Potom sa však po prvý raz v zápase prejavil hosťujúci tím v jeho skutočnej sile. Veľmi rýchlo tak odskočili Bratislavčanom na rozdiel šiestich bodov (13:19). Hostia si už svoj vysoký náskok nechceli nechať ujsť a Radoslav Száraz úspešným blokom na Borisa Demetera potvrdil zisk druhého setu pre Svidník.

Na začiatku tretieho setu sa ukazovali v lepšom svetle opäť domáci (4:1). Sľubný náskok však čoskoro stratili a do vedenia sa prvýkrát v sete dostali Svidníčania za stavu 12:13. Dokonca sa im podarilo odskočiť na rozdiel štyroch bodov (13:17). Domáci postupne z náskoku ukrajovali, no napokon sa im nepodarilo zvrátiť víťazné ťaženie Svidníka v tomto sete. Bodku za tretím setom spravil paradoxne najlepší hráč Volley Teamu UNICEF Boris Demeter, ktorý nezvládol servis po vyžiadanom time oute hosťujúceho trénera Vlka.

Do štvrtého setu ponechal domáci tréner v základnej šestke na ihrisku Milana Hriňáka a tento ťah mu zrejme vyšiel, keďže Volley Team UNICEF zlepšil svoju úspešnosť najmä v útočnej činnosti. Až do druhého technického oddychového času domáci na ihrisku jasne dominovali (16:12), potom však prišla kríza domácich, keď sa bodovo nepresadili v piatich útokoch v rade a hneď bolo vyrovnané (17:17). V koncovke však už mali navrch hostia, ktorí sa prejavili najmä v obrannej činnosti na sieti a získali tak cenné body na horúcej bratislavskej palubovke. Volley Team UNICEF sa týmto výsledkom posunul na tretie miesto v priebežnej extraligovej tabuľke.

Zdroj: Volley Team UNICEF, Eva Firicka, foto: Ondrej Bobek

volejbal
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM