Nina Táborská Samospráva

Volebná komisia v Devínskej Novej Vsi nezaregistrovala jedného kandidáta. Odvolal sa na súd

Medzi poslancov v bratislavskej Devínskej Novej Vsi sa chce posadiť spolu 60 uchádzačov, jedného z nich však komisia nezaregistrovala. Kandidát predložil neúplnú petíciu. Rozhodnutie súdu by mohlo byť známe už v piatok 3. októbra.

Ilustračný obrázok k článku Volebná komisia v Devínskej Novej Vsi nezaregistrovala jedného kandidáta. Odvolal sa na súd
Zdroj: Webnoviny.sk

O miesta v 12-člennom zastupiteľstve Devínskej Novej Vsi sa uchádzalo spolu 60 kandidátov na poslancov. Miestna volebná komisia ich však zaregistrovala 59. „Jeden kandidát zaregistrovaný nebol, nakoľko predložil neúplnú petíciu, čím nesplnil podmienky kandidatúry,“ uviedol predseda miestnej volebnej komisie Chandoga.

Predseda vysvetlil, že takýto uchádzač má možnosť odvolať sa na príslušný okresný súd, čo aj urobil a súd je povinný rozhodnúť do troch dní od podania jeho návrhu.

„V prípade rozhodnutia súdu o zaregistrovaní tohto kandidáta miestna volebná komisia zverejní jeho meno spolu s ostatnými zaregistrovanými kandidátmi,“ dodal Chandoga. Rozhodnutie súdu by mohli vedieť už v piatok 3. októbra.

O stoličku starostu budú v novembrových komunálnych voľbách bojovať traja kandidáti. Toľko ich zaregistrovala miestna volebná komisia.

O post hlavy mestskej časti zabojuje súčasný starosta, 42-ročný Milan Jambor (Sieť, SDKÚ-DS, SaS a Most-Híd). Jeho vyzývateľom budú dvaja nezávislí kandidáti, a to 53-ročná štátna radkyňa Marcela Ľuptáková a 36-ročný právnik a aktivista občianskeho združenia Devínska Inak Rastislav Tešovič.

Ten je dnes miestny poslanec, ktorý sa uchádzal o tento post aj pred štyrmi rokmi. Vtedy skončil za Jamborom druhý. Získal približne o tisícku menej hlasov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM