Nina Táborská Rôzne

Vodiči pozor! V súvislosti s konaním futbalového zápasu Slovan Bratislava a Sparta Praha vás čakajú dopravné obmedzenia

V súvislosti s konaním sa dnešného futbalového zápasu Európskej ligy UEFA 2014/2015 medzi mužstvami ŠK Slovan Bratislava a AC Sparta Praha, ktorý sa odohrá dnes vo večerných hodinách na štadióne Pasienky, pripravilo Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave bezpečnostné opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči pozor! V súvislosti s konaním futbalového zápasu Slovan Bratislava a Sparta Praha vás čakajú dopravné obmedzenia
Zdroj: TASR

Cieľom týchto opatrení je zabezpečiť ochranu verejného poriadku, ochranu života, zdravia a majetku občanov, plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky pred, počas a po ukončení futbalového zápasu na území hlavného mesta Bratislavy.

Vzhľadom na to, že ide o podujatie s osobitným režimom, do bezpečnostných opatrení bude vyčlenený potrebný počet policajtov poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície.

V súvislosti s futbalovým zápasom by vodiči mali rátať s určitými dopravnými obmedzeniami. Tie budú orientované predovšetkým na okolie štadiónu na Pasienkoch, na uliciach Trnavská, Bajkalská, Tomašikova a Vajnorská.

Od dnešného poludnia až do ukončenia bezpečnostných opatrení nebude možný vjazd pre motorové vozidlá na hlavné parkovisko pri štadióne na Pasienkoch od Trnavskej cesty. Priestor bude vyhradený pre motorové vozidlá fanúšikov hostí.

S čiastočnými dopravnými obmedzeniami musia vodiči na nevyhnutne potrebný čas počítať aj v okolí Hlavnej železničnej stanice, kde je plánovaný príchod časti fanúšikov hostí a následne na trase ich presunu medzi železničnou stanicou a štadiónom na Pasienkoch.

S cieľom zabrániť kolíziám v cestnej premávke a zabezpečiť ochranu života, zdravia a majetku fanúšikov a všetkých účastníkov cestnej premávky budú policajti po celý čas bezpečnostného opatrenia dopravno – bezpečnostnú situáciu monitorovať.

Ako informovala Bratislava24.sk hovorkyňa KR PZ Karina Považanová, „vzhľadom na vývoj situácie sme pripravení operatívne reagovať a uzatvoriť ulice tak, aby došlo čo k najmenšiemu narušeniu plynulosti cestnej premávky. O prípadných dopravných obmedzeniach budeme verejnosť včas informovať.“

Ako ďalej informovala, polícia je pripravená počas futbalového zápasu poskytnúť súčinnosť usporiadateľskej službe v prípade, ak by na štadióne došlo k hrubému narušeniu verejného poriadku alebo vážnemu ohrozeniu bezpečnosti, zdravia, mravnosti, majetku alebo životného prostredia, ktoré nemôžu byť odstránené silami a prostriedkami organizátora podujatia.

„Ak by zo strany rozvášnených fanúšikov došlo k narušeniu verejného poriadku alebo páchaniu inej protiprávnej činnosti, zasiahneme v zmysle a v medziach zákona,“ dodala Považanová.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM