Rôzne

Vodiči, pozor! Protest na Odborárskej ulici obmedzí dopravu

Zvýšte pozornosť a riaďte sa pokynmi príslušníkov Policajného zboru, ktorí budú podľa vzniknutej situácie premávku v uvedenom úseku usmerňovať.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, pozor! Protest na Odborárskej ulici obmedzí dopravu
Zdroj: pixabay

Krátkodobé dopravné obmedzenie dnes čaká vodičov v mestskej časti Bratislava – Nové Mesto.

Hrozí zápcha

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave III v súvislosti so zabezpečením verejného poriadku a bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky počas protestného zhromaždenia upozorňuje vodičov na krátkodobé obmedzenie v doprave, ktoré bude dnes – v pondelok 22. januára v čase od 16:30 do 18:00 hod. na priechode pre chodcov na Odborárskej ulici v mestskej časti Bratislava – Nové Mesto.

Vodičov, ktorý daný úsek využívajú na prejazd medzi ulicami Vajnorská – Račianska v tejto súvislosti polícia žiada, aby sa uvedenému úseku z dôvodu predpokladaného vzniku zápchy vyhli a na prejazd použili inú trasu.

V prípade prejazdu je potrebné zvýšiť svoju pozornosť a riadiť sa pokynmi príslušníkov Policajného zboru, ktorí budú podľa vzniknutej situácie premávku v uvedenom úseku usmerňovať.

Protest proti developerskému projektu

Protestné zhromaždenie chce upozorniť na jeden z developerských projektov v lokalite. Protest, na ktorom sa plánuje zúčastniť aj starosta a poslanci mestskej časti, súvisí s prestavbou bývalej slobodárne niekdajšieho štátneho podniku Chemické závody Juraja Dimitrova. Developer ju mení na polyfunkčný bytový dom. Podľa mestskej časti však prestavbu realizoval bez toho, aby mal vybudované vlastné parkovacie miesta.

Developer obvinenie odmieta a tvrdí, že mestská časť neakceptovala viacero jeho návrhov na riešenie parkovania. To chce zabezpečiť prenájmom blízkych pozemkov s parkoviskom. Podľa mestskej časti však ide len o fiktívnu zmluvu, ktorej cieľom bolo získať stavebné povolenie. Proti výstavbe protestovali Novomešťania už niekoľkokrát.

Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM