Adriana Banásová Rôzne

Vodári Bratislavskej vodárenskej spoločnosti si zmerajú sily na súťaži v Senici

Najlepší montéri Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS), a. s., budú v Senici v stredu 29. júla súťažiť o postup do celoslovenského kola. Svoje sily si zmerajú v montáži a oprave vodovodného potrubia a v hľadaní poruchy.

Ilustračný obrázok k článku Vodári Bratislavskej vodárenskej spoločnosti si zmerajú sily na súťaži v Senici
Zdroj: TASR

„Pri tejto práci je dôležitá zručnosť a rýchlosť," uviedol Mário Hesek, vedúci oddelenia opráv a údržby vodovodných sietí z a. s. Infra Services.

Spoločnosť je dcérskou spoločnosťou BVS zodpovednou za servisné aj údržbárske práce na vodovodnej a kanalizačnej sieti BVS.

V súťaži sa bude hodnotiť čas i kvalita úkonu pri dodržaní bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Súťažiť budú tri dvojčlenné družstvá z Bratislavy a Senice. Víťaz postúpi na celoslovenské majstrovstvá, ktoré sa uskutočnia na Donovaloch. V polovici septembra si tam zmerajú sily najlepší vodári z desiatich slovenských vodárenských spoločností.

Cieľom súťaže je ukázať náročnosť vodárenskej práce a pripomenúť, že voda tečúca z kohútika nemusí byť takou samozrejmosťou, ako sa môže zdať. Často si odstránenie poruchy vyžaduje veľké nasadenie, skúsenosti a šikovnosť v náročných terénnych i poveternostných podmienkach.

Samotní vodári berú svoju profesiu vážne a na súťaž sa dlhodobo pripravujú. Jej odborným garantom je Asociácia vodárenských spoločností, ktorá združuje 17 vodárenských firiem, informoval hovorca BVS Alexander Buzinkay.

Hlavnou činnosťou BVS je výroba a distribúcia pitnej vody a odvádzanie a čistenie odpadových vôd. Spoločnosť poskytuje svoje služby pre viac než 700.000 ľudí z Bratislavy a siedmich okresov na Záhorí a v okolí hlavného mesta.

Vodou zásobuje 97 % obyvateľov žijúcich v tomto spádovom území. Prevádzkuje desiatky vodárenských zdrojov a objektov, vyše 3000 kilometrov verejných vodovodných i 1500 kilometrov verejných kanalizačných si­etí.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM