Jakub Haršany Správy

Vo východnej časti Bratislavy by mali onedlho vzniknúť nové cyklotrasy

Projektová dokumentácia pre výstavbu cyklotrás vo východnej časti Bratislavy je hotová. Spájať bude Vrakuňu a Podunajské Biskupice s blízkymi obcami.

Ilustračný obrázok k článku Vo východnej časti Bratislavy by mali onedlho vzniknúť nové cyklotrasy
Zdroj: Dnes24.sk

Projekt vytvoril Euroregión dunajskej iniciatívy (EDI) a cyklotrasa bude prepájať bratislavské mestské časti Vrakuňa a Podunajské Biskupice s Rovinkou, Mostom pri Bratislave a Ivankou pri Dunaji. „Sme veľmi radi, že vám môžeme oznámiť, že projekt je úspešne zrealizovaný,“ uviedol riaditeľ EDI Vladimír Pálfi.

Cyklotrasa by mohla zlepšiť dopravnú situáciu vo Vrakuni

Euroregiónu bola na prípravu projektovej dokumentácie pre územné rozhodnutie a projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie pridelená dotácia z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Celková dĺžka úseku je viac ako 12 kilometrov.

Vznik cyklotrasy podporil aj starosta Vrakune Martin Kuruc: „Cyklistická doprava je pre Bratislavu dôležitá, tvorí alternatívu voči dopravným zápcham a poskytuje možnosť na cykloturistiku.“

Spojenie s cyklotrasou JuRaVa

Plánovaná cyklotrasa by mala doplniť východný cyklistický okruh, ktorý bude spájať Vrakuňu, P. Biskupice, Rovinku, Most pri Bratislave a Ivanku pri Dunaji s už existujúcou cyklotrasou JuRaVa, ktorá pokračuje do Vajnôr, Svätého Jura a Rače. Vznikne tak prepojenie od Dunaja až po Malé Karpaty.

Projekt by mal byť financovaný viacerými zdrojmi, či už z rozpočtu mesta, samosprávneho kraja, alebo formou integrovaného regionálneho operačného programu. „Bratislavu v blízkej budúcnosti čakajú výzvy na získanie prostriedkov z eurofondov. To najdôležitejšie je mať pripravené projektové dokumentácie,“ dodal Pálfi.

Čítajte aj: Cyklotrasa JuRaVa: Nebezpečný prechod na moste do Čiernej vody bude čoskoro minulosťou

Ilustračný obrázok

Cyklotrasa Jurava - podchod
5
Galéria
Zdroj: Ján Mrva Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM