Rôzne

Vo Viedni sa cez víkend koná najväčší európsky cyklo festival. Témou tejto sezóny sú dopravné a e-bicykle

Patríte medzi cyklo nadšencov? Navštívte počas tohto víkendu Viedeň a najväčší cyklo festival v Európe. Svoje zastúpenie tu po prvýkrát bude mať aj bratislavský kraj.

Ilustračný obrázok k článku Vo Viedni sa cez víkend koná najväčší európsky cyklo festival. Témou tejto sezóny sú dopravné a e-bicykle
Zdroj: TASR

ARGUS Bike festival vo Viedni je najväčšia rakúska cyklistická udalosť a najväčší cyklistický festival v Európe. Jedinečná kombinácia programov pred impozantnou kulisou Viedenskej radnice každoročne priláka viac ako 100-tisíc návštevníkov.

Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism (BRT) sa tento rok na festivale predstaví po prvýkrát. Úlohou krajskej organizácie bude prezentovať bohatú cykloturistickú a turistickú ponuku regiónu.

Argus Bike festival sa koná 2. – 3. apríla 2016 na Radničnom námestí vo Viedni.

V prezentačnom stánku BRT si návštevníci budú môcť vyskúšať cyklotrenažér od BikeLabu, ktorým si môžu vybicyklovať osviežujúci jablkový nápoj od regionálneho výrobcu Dobré Jablká. Bratislavský región nájdete pred Viedenskou Radnicou v stánku s číslom 59.

„Z vlastnej skúsenosti vieme, že Rakúšania majú o bratislavský región veľký záujem, podľa štatistík sa počet rakúskych návštevníkov v uplynulom roku zvýšil o viac ako 25 percent. Cyklotrasy pozdĺž Moravy a Dunaja, Malokarpatské singletracky alebo prehliadka historického centra Bratislavy, to všetko láka cykloturistov do nášho kraja,“ povedal riaditeľ krajskej organizácie Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Rozmanitosť programu je receptom na úspech Bike Festivalu ARGUS. Návštevníci nájdu na veľtrhu širokú ponuku od takmer stovky vystavovateľov.

Prečítajte si aj: Záhorie prepoja s Rakúskom dve nové lávky pre peších i cyklistov

Zastúpenie budú mať všetky významné značky, súčasťou bude aj cyklistická výstava mesta Viedeň, cyklistický blší trh, výstava historických bicyklov, veľký detský svet Kids Bike World, Mini -Dirt chodník, informačný stánok mesta, Argus Info-Corner, veľký test E-bikov, súťaže a mnoho ďalších turistických ponúk.

Špeciálnou témou tejto sezóny sú e-bicykle a dopravné bicykle.

V nedeľu sa na Bike Festivale ARGUS koná RADpaRADe (cyklojazda) okolo viedenského Ringu. Tisíce cyklistov tak dvakrát zdolajú okružnú jazdu v celkovej dĺžke 10 km. Okružná jazda je vhodná aj pre rodiny s deťmi.

Argus Bike Festival sa uskutoční na Radničnom námestí vo Viedni od 2. do 3. apríla. Program bude prebiehať v sobotu aj v nedeľu od 9:00 do 18:00. Vstup je voľný. Viac na www.bikefestival.at.

Prečítajte si aj: Objavte krásy prírody v našom kraji

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM