Nina Táborská Rôzne

Vo Vajnoroch otvorili nové obchodné centrum. Slúžiť má na denný rýchly nákup. Toto prináša do Bratislavy

Dnes svoje brány otvorilo ďalšie nové obchodné centrum. Vajnoria poskytne svoje služby predovšetkým obyvateľom severovýchodných periférnych častí Bratislavy ako sú Vajnory a Rača. Centrum je určené na denný rýchly nákup, ponúka však aj viacero doplnkových služieb.

Ilustračný obrázok k článku Vo Vajnoroch otvorili nové obchodné centrum. Slúžiť má na denný rýchly nákup. Toto prináša do Bratislavy
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Na celkovej prenajímateľnej ploche 5400 m2 nájdete 25 prevádzok ponúkajúcich tovar a služby, ktoré majú ambíciu uspokojiť každodenné potreby obyvateľov Vajnor, Rače, Chorvátskeho Grobu – Čiernej Vody, Pezinka, Modry aj Senca. Obchodné centrum tak ťaží z polohy pri vyťaženom dopravnom uzle, resp. pri kruhovom objazde, kde sa denne stretáva podľa prieskumov viac ako 55-tisíc vozidiel.

„Obyvatelia Vajnor sa veľmi ťažko vyrovnávali so stratou Starého letiska. Nakoniec tu je obchodné centrum, ktoré ja sám ako starosta považujem za prínos pre našu mestskú časť. Mali sme tu totižto doteraz len jeden obchod. Chýbali nám tu napríklad kaviarne či viaceré doplnkové služby, istá občianska vybavenosť,“ povedal pre Bratislava24.sk starosta Vajnor Ján Mrva.

Hlavným nájomcom je Tesco. Na predajnej ploche 1 200 metrov štvorcových ponúka zákazníkom rýchly servis a široký sortiment výrobkov každodennej potreby a oblečenie značky F&F. Ďalšími ťažiskovými nájomcami sú Dm drogerie markt, Operativa outlet a Pepco.

Novinkou pre Bratislavčanov je Operativa outlet. Ponúka značkové dámske, pánske, detské a poľovnícke oblečenie známych značiek. Ide o prevádzku, ktorá funguje už 23 rokov v Šamoríne, no doteraz ešte nikdy neexpandovala. OC Vajnoria tak prináša outlet ako prvé obchodné centrum nielen v rámci Bratislavy.

Zvyšok Vajnorie pozostáva z obchodov, ktoré uspokoja denné potreby návštevníkov, a ktoré možno nájdete aj v iných obchodných centrách, avšak nie v tejto lokalite. Nájdete tu potraviny Starý otec, lekáreň Sunpharma, novinový stánok Presspoint, nábytok a bytové doplnky Casamia, kvetinárstvo Kulla, kníhkupectvo Lampáš, chovateľské potreby Superzoo, kaviareň, čistiareň, autoumyváreň či kaderníctvo.

Súčasťou OC Vajnoria je 218 parkovacích miest a predĺžená už existujúca cyklotrasa. Ak cestujete MHD z inej mestskej časti, priamo pred obchodným centrom stoja autobusy č. 56 a 54. Oddnes totižto linka č.54 premá v smere jazdy na Východné a bude tak obsluhovať aj centrum Vajnoria.

Medzi zastávkami Pri starom letisku a Športové letisko tiež pribudla nová zastávka – „Obchod Vajnory“. Linka č. 54 ju bude obsluhovať po 8. hodine rannej. Viac o OC Vajnoria sa dozviete tu: Počuli ste už o dobrom susedovi? OC Vajnoria otvára už čoskoro

OC Vajnoria
11
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM