Rôzne

Vnútrobloky a viaceré miesta v Malackách dostanú novú tvár

Nové parkovacie miesta, bezpečnejší prístup na cintorín aj opravené výtlky. V Malackách sa naplno pracuje.

Ilustračný obrázok k článku Vnútrobloky a viaceré miesta v Malackách dostanú novú tvár
5
Galéria
Zdroj: Mestský úrad Malacky

Na viacerých miestach Malaciek sa pracuje na skvalitňovaní verejných priestorov. Novú tvár dostanú predovšetkým vnútrobloky a komunikácie v dotyku Ulice 1. mája, Rázusovej a Pribinovej, kde sa už s prvou lokalitou začalo (Ulica 1. mája 65 – 67).

Opravy v meste

„Pokračovať sa bude vnútroblokom za Mestským centrom sociálnych služieb (MsCSS) a vnútroblokom pri Spojenej škole vrátane zostávajúcich nezrekonštruovaných chodníkov od Záhoráckej po Ulicu 1. mája. V spolupráci s poslancami MsZ za tento obvod Katarínou Trenčanskou a Pavlom Tedlom sa pre túto lokalitu na tento rok podarilo vyčleniť 350-tisíc eur,“ Bratislava24.sk informovala Ingrid Sochorová z Mestského úradu Malacky.

V jednom z vnútroblokov v meste, na Ulici 1. mája č. 65 – 67, bola parkovacia plocha vysypaná iba štrkom, pričom sa neustále tvorili jamy a stávalo sa, že dažďová voda vytápala vchody. „V týchto dňoch sa buduje prístupová cesta od Ul. 1. mája, parkovacia plocha s 34 parkovacími miestami, spojovacie chodníky a stojisko pre kontajnery. Súčasťou terénnych úprav bude aj výsadba stromov a trávnika,“ opísala Sochorová.

Aj vo vnútrobloku za MsCSS je jedna parkovacia plocha vysypaná iba štrkom a druhú vrátane príjazdovej cesty tvorí zničená asfaltová vrstva položená na prefabrikovaných paneloch. „V rámci rekonštrukcie bude zrevitalizovaný prístup z Ulice 1. mája, vznikne parkovisko s 19 parkovacími miestami vrátane nových prístupových chodníkov do vchodov bytového domu na Ulici 1. mája č. 11 – 15. Opraví sa súčasné parkovisko s 22 miestami a prístupová cesta k domu číslo 25 – 29,“ dodala Sochorová. Pribudnú tiež stromy, trávnik a nové stojiská pre kontajnery. Súčasťou úprav budú aj nové bezbariérové priechody pre peších.

Starý cintorín

Obchody sú vďaka novému dláždenému chodníku spojené so vstupom do cintorína. „Zvýšila sa tým bezpečnosť, pretože ľudia sa tu pohybovali po ceste. Pribudla lavička na oddych, smetný kôš a dva stojany na bicykle. V priestore medzi chodníkom a parkoviskom sa upravil terén a zasadila tráva a ozdobné kríky. Murovaný plot cintorína dostal novú izolačnú fóliu ako ochranu proti vplyvom počasia,“ opisuje Sochorová.

Školáci sa môžu tešiť tiež. Budova MŠ Hviezdoslavova sa bude kompletne zatepľovať, čiastočne sa budú rekonštruovať sociálne zariadenia, meniť okná, exteriérové dvere, podlahy a strešná krytina. Momentálne prebieha výber dodávateľa prác v rámci verejného obstarávania.

Keďže v zimnom období vzniklo na cestách a chodníkoch v Malackách množstvo výtlkov, mesto nezanedbá ani to. Výtlky na sídlisku Juh sú opravené, momentálne sa pracuje v centre a v niektorých okrajových častiach mesta.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM