Tomáš Stupavský Šport

Víťazná séria Slovana sa skončila. "Belasí" doma podľahli po nájazdoch Lade Togliatti

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v pondelkovom súboji KHL na domácom ľade s Ladou Togliatti 2:3 po samostatných nájazdoch a ukončili tak sériu víťazstiev, ktorá sa zastavila na čísle tri.

Ilustračný obrázok k článku Víťazná séria Slovana sa skončila. "Belasí" doma podľahli po nájazdoch Lade Togliatti
Zdroj: TASR

V tabuľke Západnej konferencie figurujú naďalej na 10. mieste, pričom od ôsmeho miesta zaručujúceho play off ich delia štyri body.

„Belasí“, ktorí nastúpili už aj s udraveným Ladislavom Nagyom a iba s piatimi obrancami, sa ujali vedenia v 3. minúte zásluhou Tomáša Surového. Hostia odpovedali v presilovke 5 na 3, keď na 1:1 vyrovnal z dorážky Semjon Valujskij. Domáci boli aktívnejší smerom dopredu, mali jasnú streleckú prevahu, no zlyhávali v koncovke.

To sa im vypomstilo v 50. minúte, keď hostí poslal do vedenia Alexander Streľcov. Slovanu sa podarilo zrovnať skóre sedem minút pred koncom tretej tretiny zásluhou tvrdej strely Tomáša Netíka. O výhre Lady napokon rozhodol v nájazdoch Jurij Petrov.

Petri Matikainen, tréner Slovana: „V prvom rade chcem pogratulovať súperovi k víťazstvi. Veľmi sa mi páčil náš výkon od prvej do poslednej minúty. Vypracovali sme si veľa šancí, dobre sme korčuľovali. Ocitli sme sa v náročnej situácii, keďže nám chýbali obrancovia, pred zápasom sa zranil Brejčák, v stretnutí aj Baranka. Som hrdý na zadákov ako i na Tomáša Surového, ktorý musel hrať na poste obrancu. Som rád aj za bod, i keď sme mohli mať dva, no sú zápasy, kedy vám to nepadá.“

Sergej Svetlov, tréner Lady: „Dnes sme odohrali náročný zápas. Slovan si vytvoril tlak, hral aktívne, spôsoboval nám veľké ťažkosti. Snažili sme sa až do konca, ustáli nápor súpera a napokon rozhodli v nájazdoch. Zápas mohol dopadnúť aj inak, keďže Slovan hral veľmi dobre.“

Zverenci trénera Petriho Matikainena v rámci sedemzápasovej decembrovej domácej série privítajú najbližšie na Štedrý deň o 13.00 Neftechimik Nižnekamsk a o dva dni neskôr nastúpia o 19.00 v Slovnaft aréne proti SKA Petrohrad.

Slovan Bratislava – Lada Togliatti 2:3 pp a sn (1:1, 0:0, 1:1 – 0:0, 0:1)

Góly: 3. Surový (Šťastný, Vondrka), 53. Netík (Sersen) – 13. Valujskij (Romanov, Golubev), 50. A. Streľcov (Fjodorov), rozh. samost. nájazd Petrov. Rozhodovali: Gusev, Odinš – Koršak, Černyšev, 10.055 divákov (vypredané)

Slovan Bratislava: Janus – Štajnoch, Sersen, Luža, Baranka, Starosta – Netík, Tičar, Jeglič – Bartovič, Nedorost, Nagy – Hudáček, Murley, Ölvecký – Šťastný, Surový, Vondrka

Lada Togliatti: Ježov – Hunkes, Barancev, Romanov, Vorobjov, Šulakov, Ogurcov, Sloboda, Djakov – Golubev, Petrov, Černikov – Bočarov, Nikitenko, Valujskij – Šenfeld, Zaťovič, Belousov – A. Streľcov, V. Streľcov, Fjodorov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM