han Komunálne voľby

Virtuálny svet je dnes už realitou. Aj preto je PODCAST forma, ako sa viac priblížiť k ľuďom

V dnešnom svete sa už v plnej miere napĺňa to, čo sme niekedy sledovali iba vo filmoch. Virtuálna realita, obmedzovanie osobných kontaktov na minimum či sledovanie životov ľudí naokolo prostredníctvom rôznych online platforiem či sociálnych sietí. Stotožňujete sa s tým?

Ilustračný obrázok k článku Virtuálny svet je dnes už realitou. Aj preto je PODCAST forma, ako sa viac priblížiť k ľuďom
Zdroj: Peter Majtán

Bohužiaľ, sme nútení sa prispôsobiť tomu, čo sa deje okolo nás. Doba je rýchla, veci sa menia a ak sa budeme iba prizerať, stratíme kontakt so svetom. Nájsť balans medzi reálnym životom či reálnymi problémami a tým, čo sledujeme cez sociálne siete alebo iným virtuálnym spôsobom, je mimoriadne náročné pre všetkých ľudí rôznych vekových kategórií.

Ako sa vyrovnať s tým, že telefón, tablet či počítač sa stáva našim (nielen) pracovným nástrojom? Či chcete či nie, aspoň sčasti sa tejto zmene životného štýlu musí prispôsobiť každý z nás. Pretože nielen to, čo si vyberáme, ale aj to, čo je nevyhnutné, sa nachádza vo virtuálnom svete. Úradné povinnosti, žiadosti, dokumenty rôzneho druhu – ako sa hovorí, všetko je na webe.

Rodený Petržalčan

Tí z nás, ktorí majú čo povedať, a zároveň sa nezľakli všetkých nových spôsobov prezentácie vo virtuálnom svete, majú dnes zelenú. Inak to nie je ani v prípade bezpečnostného analytika a občianskeho aktivistu – Petra Majtána. Peter, rodený Petržalčan, sa rozhodol podeliť sa so svojimi poslucháčmi o svoje skúsenosti v témach, ktoré nás Slovákov zaujímajú vždy a všade. Ako a o čom?

Peter okrem sociálnych sietí v posledných dňoch rozbehol aj svoj podcast s názvom Mafia na Slovensku, ktorý je voľným pokračovaním dokumentárnej série Mafiáni, ktorá bola jedným z najúspešnejších relácií vysielaných svojho času na verejnoprávnej RTVS.

Stretol sa s mafiou

Peter Majtán sa v živote stretol ako s mafiou, tak aj s organizovaným zločinom na Slovensku. Najskôr ako príslušník Policajného zboru pôsobiaci na Úrade zvláštnych policajných činností Prezídia Policajného zboru v rokoch 1998 – 2006 (teda v období, kedy mafia a organizovaný zločin boli na Slovensku, bohužiaľ, v najväčšom rozkvete), ale aj ako bezpečnostný analytik, ktorý sa aktívne podieľal aj na príprave a komentovaní tejto problematiky v spomínanom dokumentárnom seriáli Mafiáni.

Zároveň sa ale nebojí pomenovať fakty, hľadať pravdu a analyzovať všetky vzájomné súvislosti. To všetko preto, aby urobil maximum pre spravodlivosť.

Peter ako vyštudovaný právnik a odborník na trestné právo má naozaj kompetenciu sa vyjadrovať nielen k organizovanému zločinu z minulosti, ale aj súčasnosti. Ten je dnes už sofistikovanejší a presunul sa aj na najvyššie miesta v štáte, ako sme tomu neraz boli my všetci svedkami.

Podcast je jedna z foriem, ktorú máme my všetci možnosť počúvať na báze dobrovoľnosti. Nie sme do ničoho nútení a ani tlačení, pričom v danom momente si len my sami volíme to, čo práve chceme robiť. Nejednému z nás vyhovuje aj istá forma intimity v tom zmysle, že nikomu sa nemusíme spovedať, čo a prečo si práve vo virtuálnom svete práve vyberáme. Azda ale už neplatí to obligátne – „veľký brat ťa vidí.“

Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, YouTube, podcast a iné – nie je toho málo! Ako si s tým ale poradiť? Jednoducho. Vyberajte s rozumom a orientujte sa na to, čo vás zaujíma. Tento názor má aj Peter, ktorého môžete vo virtuálnom svete stretnúť azda kdekoľvek. Ale práve jeho podcast je forma, ktorá má nielen ambíciu, ale predovšetkým obrovský potenciál zaujať čo najviac ľudí. Pretože práve tak trochu kontroverzné témy sú tie, ktoré ľudí zaujímajú najviac.

Mafia a organizovaný zločin na Slovensku do tejto kategórie nepochybne patrí. Táto téma bola vždy zahalená rúškom tajomstva, a to aj napriek tomu, že sa diala v nedávnej minulosti. Peter ako bezpečnostný analytik v jednotlivých dieloch svojho podcastu Mafia na Slovensku ponúka detailný a mrazivý pohľad do „útrob“ slovenskej mafie, a to od jej začiatkov až po časy, kedy boli dolapené (či mŕtve) tie najväčšie mená slovenskej mafie.

Nechajte sa vtiahnuť do Petrovho pútavého rozprávania, pri ktorom sa nudiť určite nebudete. Nie sú to žiadne dohady či domnienky, ale fakty, nepríjemné fakty, ktoré odhaľujú pravdu sveta organizovaného zločinu.

Mrazivé skutočné príbehy prezentované od histórie ich vzniku očami odborníka, ktorý sa nebojí pomenovať veci také, aké boli. A ktoré sa snáď už nebudú nikdy opakovať. To je podcast Petra Majtána – Mafia na Slovensku.

Tu si vypočujete podcast:

cez Spotify

cez Apple Podcasts

cez Google Podcasts

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM