Nina Táborská Kultúra

Víkendové menu: Čas urobiť si plány! Čakajú vás dva dni nabité najrôznejšími podujatiami

Nemáte ešte plány na tento víkend? Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúka slovenská metropola na najbližšie dva dni. Pozrite sa, čo všetko vás čaká.

Ilustračný obrázok k článku Víkendové menu: Čas urobiť si plány! Čakajú vás dva dni nabité najrôznejšími podujatiami
Zdroj: Dnes24.sk

Októbrový Burzoblšák

Tento mesiac vás čaká špeciálna edícia Burzoblšáku, ktorý si našiel svoje miesto v kalendári podujatí pravidelne každú prvú sobotu v mesiaci. Tentokrát si môžete pristaviť svoje auto a predávať priamo z kufra. Poslaním Burzoblšáku je okrem iného aj vdýchnuť starým veciam nový život. Viac sa dozviete TU.

Sobota / 08:00 – 13:00 / Bajkalská 20 / Vstup voľný

Bratislavské mineralogické dni

Tradičná a dobre známa predajná výstava minerálov, fosílií, meteoritov a šperkov z drahých a ozdobných kameňov opäť prichádza do Ružinova. Bratislavské mineralogické dni predstavia viac ako 50 vystavovateľov zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska, Poľska ale aj Nemecka, Rakúska aj Ruska.

Sobota-Nedeľa / 09:00 / Dom kultúry Ružinov Cultus / Vstupné: 1 euro

Trh – Piac – Markt

Známy Trh-Piac-Markt aj tento víkend tradične predstaví lokálnych výrobcov a farmárov spolu s ich pochúťkami. Čerstvé pečivo, chutné koláčiky, káva, džemy, nápoje a všeličo iné.

Sobota / 10:00 – 15:00 / Stará tržnica / Vstup voľný

Dni zelá 2015

Mesto Stupava pozýva na 19. ročník tradičného podujatia Dni zelá, ktoré začína už dnes a potrvá až do nedele. Slávnosti kapusty patria medzi najväčšie festivaly na Záhorí už od roku 1996. Tento raz si organizátori pre vás prichystali viacero zmien. Novinkou bude napríklad viac typizovaných zón, úprava celkového riešenia a vizuálu podujatia, zriadené bude záchytné parkovisko a upravená kyvadlová doprava.

Nedeľa / 10:00 – 22:00 / Mestské kultúrne a informačné centrum Stupava / Vstup voľný

Veľká bitka pri Viedni

Bratislavský okrášlovací spolok a Spoločnosť Fringia organizujú prvý ročník spomienky na veľkú Bitku pri Viedni, ktorá sa udiala 11.-12. septembra 1683. Spomienka na túto zásadnú historickú udalosť v dejinách Európy bola v Bratislave živá a pripomínala sa až do začiatku 20. storočia. Podrobný program nájdete TU.

Sobota / Bratislava / 11:00 – 20:00 / Vstup voľlný

Šarkaniáda v Devínskej Novej Vsi

Šarkany patria k jeseni! Podujatie pre všetkých, ktorí si radi púšťajú šarkanov. Chýbať nebude ani oceňovanie šarkanov v rôznych kategóriách.

Sobota / 14:00 / Istra Centrum, Glavica, Devínska Nová Ves / Vstup voľný

Dlhá noc múzeí v Rakúsku

Už túto sobotu prebehne v celom Rakúsku Dlhá noc múzeí. Do 16. ročníka noci kultúry sa len v metropole Rakúska zapojí na 127 múzeí a galérií. Rozmanitý program ponúkne prehliadky výstav s výkladom, prezentácie, workshopy, autorské čítania, koncerty, performances či filmové prehliadky. Viac sa dočítate TU.

Sobota / 18:00 – 01:00 / Rakúsko / Vstupenka: 13 eur, zľavnená 11 eur

Bitka pri Lamači 1866

Aj v nedeľu vás čaká historická rekonštrukcia bitky, tento raz pri Lamači, ktorá vám priblíži obdobie druhej polovice 19. storočia, kedy sa v Bratislave odohrala posledná bitka prusko-rakúskej vojny. Viac sa dočítate TU.

Nedeľa / 09:00 / medzi Lamačom a Záhorskou Bystricou, na lúke pred krematóriom / Vstup voľný

Šarkaniáda na zámku Schloss Hof

Slávnosť púšťania šarkanov zavedie Vaše pohľady do vzdušných výšav, kde nebo nad zámkom Schloss Hof ovládnu od 13:00 hod. rafinované lietajúce stroje. Viac sa dočítate TU.

Nedeľa / 13:00 / Schloss Hof / Vstup voľný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM