Samospráva

Viete, čo je to Petržalské konto? NOVINKA uľahčí život a UŠETRÍ peniaze

Bratislavská Petržalka spustila nový projekt Petržalské konto, ktorým sa snaží odbremeniť obyvateľov i úradníkov od "papierovej byrokracie".

Ilustračný obrázok k článku Viete, čo je to Petržalské konto? NOVINKA uľahčí život a UŠETRÍ peniaze
Zdroj: Facebook.com/Petržalka

Po registrácii môžu daňoví poplatníci uhradiť miestne dane online. Nateraz sa to týka úhrady dane za psa, pribudnúť by mali aj ďalšie daňové služby vyplývajúce zo zákona, napríklad za užívanie verejného priestranstva.

„Vzhľadom na uvedenie prvej, stále čiastočne testovacej verzie, je nateraz možné cez Petržalské konto uhradiť len daň za psa. Postupne však budeme pridávať ďalšie služby a vylepšenia,“ konštatuje Martin Bodický z referátu inovácií petržalského miestneho úradu.

Systém prináša aj zľavy

Okrem zjednodušenia registrácie a platby prináša nový systém aj výhodu v podobe nižších poplatkov.

Zatiaľ čo pri platbe osobne na miestnom úrade alebo pošte zaplatí majiteľ za psa poplatok na tento rok vo výške 50 eur, pri úhrade online cez Petržalské konto zaplatí „len“ 45 eur. Nevzťahuje sa to na držiteľov ŤZP preukazu, osamelých seniorov s príjmom do výšky životného minima alebo majiteľov psov v rodinnom dome, keďže tí platia zvýhodnený ročný poplatok vo výške 17 eur.

Máte nápad na vylepšenie?

Návrhy na vylepšenie systému môžu užívatelia Petržalského konta zasielať elektronicky prostredníctvom e-mailovej adresy inovacie@petrzalka.sk. V súčasnosti ponúka systém platbu cez QR kód, čoskoro by mal byť napojený aj na štandardné platobné brány.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

VITAJTE V PETRŽALSKOM KONTE. REGISTRUJTE SA A UŽÍVAJTE SVOJE ONLINE VÝHODY 😎 Konečne je to tu. Už aj najľudnatejšia...

Posted by Petržalka on Thursday, April 4, 2024
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM