Rôzne

Bratislava má ďalšie PRVENSTVO: Toto je najvyťaženejší dopravný úsek na Slovensku! FOTO

Najintenzívnejší nápor vozidiel pri cestných vstupoch do hlavného mesta SR je na bratislavskej časti diaľnice D1. Úsek bratislavského obchvatu medzi križovatkami Gagarinova a Galvaniho je vôbec najvyťaženejším úsekom na Slovensku s vyše 100.000 vozidlami denne.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava má ďalšie PRVENSTVO: Toto je najvyťaženejší dopravný úsek na Slovensku! FOTO
9
Galéria

Vyplynulo to z výsledkov celoštátneho sčítania dopravy, ktoré realizovala Slovenská správa ciest (SSC) počas rokov 2022 a 2023.

TOP úseky

Po diaľnici D2 na Moste Lafranconi prejde denne vyše 94.000 vozidiel, v úseku D2 na začiatku bratislavského úseku od Záhoria zaznamenali denne vyše 41.500 áut, na petržalskej strane D2 narátali viac ako 33.000 vozidi­el denne.

Sčítanie tiež zistilo, že úsekom rýchlostnej cesty R7 na začiatku hlavného mesta prejde takmer 43.000 osobných i nákladných áut a motocyklov.

Na príjazde do centra metropoly v smere z okresu Pezinok narátali 26.000 áut denne, v lokalite Patrónka jazdí podľa štatistík vyše 40.000 vozidiel počas jedného dňa.

V porovnaní aktuálnych dát celoštátneho sčítania dopravy s hodnotami, nameranými v roku 2015, vzrástli priemerné intenzity dopravy na všetkých typoch ciest o vyše 14 percent.

Veľký nárast

Najvyšší nárast intenzity dopravy zaznamenali podľa SSC cesty prvej triedy, a to o 13 percent. Na diaľniciach a rýchlostných cestách narástli intenzity o 8,2 percenta.

„Okrem úseku bratislavského obchvatu veľmi vysoké dopravné intenzity vykazujú aj mestá, okolo ktorých ešte nie je dobudovaná D1 ako Ružomberok a Žilina, či Kysucké Nové Mesto s chýbajúcou diaľnicou D3,“ dodáva Ministerstvo dopravy SR, ktoré o výsledkoch sčítania informuje na sociálnej sieti.

Celoštátne sčítanie dopravy a aktuálne dopravné dáta, ktoré z neho vyplývajú, majú rezortu pomôcť lepšie určiť, ktoré úseky ciest musia byť prednostne vybudované.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

KLIKNITE aj na tieto články:

Sčítanie dopravy odhalilo najvyťaženejšie úseky na Slovensku
9
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM