Nina Táborská Rôzne

Viete aká budúcnosť čaká bratislavskú Cvernovku? Ružinov chce do rozhodovania zapojiť aj laickú verejnosť

Do konca marca môžete pripomienkovať návrh zadania Územného plánu zóny Cvernovka. Ide o územie bývalej továrne na nite a niťové produkty v bratislavskom Ružinove medzi Páričkovou, Svätoplukovou a Košickou ulicou. Súčasťou územia je aj pamiatkovo chránený objekt pradiarne.

Ilustračný obrázok k článku Viete aká budúcnosť čaká bratislavskú Cvernovku? Ružinov chce do rozhodovania zapojiť aj laickú verejnosť
Zdroj: TASR

Areál je v súkromnom vlastníctve a čaká ho rozvoj. Mestská časť Ružinov chce územným plánom zóny dať jasné pravidlá tomu, čo by v tomto území malo v budúcnosti byť.

Laická aj odborná verejnosť sa môže s návrhom zadania územného plánu zóny Cvernovka oboznámiť na verejnom stretnutí, ktoré bude 9. marca 2015 o 17:00 na ružinovskom miestnom úrade. Do konca marca je potom možné návrh zadania územného plánu zóny písomne pripomienkovať na miestny úrad.

Územný plán zóny Cvernovka spodrobní územný plán hlavného mesta a určí limity priestorového a funkčného využitia územia, dôležité bude stanoviť aj vzťahy tohto územia k širšiemu okoliu, kde vznikne nová autobusová stanica.

Spracovateľom územného plánu zóny Cvernovka je skúsený slovenský architekt Peter Žalman. Po schválení návrhu zadania územného plánu zóny Cvernovka bude môcť verejnosť pripomienkovať aj samotný návrh územného plánu zóny.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM