Tlačové správy

VIDEO: Petržalka má tretie certifikované workoutové ihrisko, nájdete ho na Prokofievovej

Ihriskami pomáhame budovať sídliskové komunity, tvrdí poslanec Mladej Bratislavy Juraj Kríž.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Petržalka má tretie certifikované workoutové ihrisko, nájdete ho na Prokofievovej
Zdroj: PR

Na najväčšom slovenskom sídlisku v bratislavskej Petržalke pribudlo v poradí už tretie workoutové ihrisko postavené podľa medzinárodných noriem. Systematická výstavba takýchto realaxačných zón v Petržalke je jednou z poslaneckých priorít združenia Mladá Bratislava. Ihrisko v blízkosti športovej haly na Prokofievovej ulici bude otvorené pre verejnosť bez obmedzení. Mestská časť Petržalka ho vybudovala na návrh Mladej Bratislavy za 17 291 eur bez DPH.

„Teší nás, že sme otvorili už tretie ihrisko v poradí. Od Petržalčanov dostávame pozitívne spätné väzby. Tieto ihriská považujú za miesta, kde sa buduje a stretáva miestna komunita. Našou ambíciou do budúcna bude zabezpečiť nielen výstavbu ďalších takýchto športovo-relaxačných zón, ale aj ich dlhodobú údržbu,“ povedal petržalský poslanec Juraj Kríž (Mladá Bratislava).

Ďalšie dve takéto plne certifikované workoutové ihriská postavené v uplynulých dvoch rokoch za približne rovnakú sumu, už verejnosť využíva na Pečnianskej ulici a pri Chorvátskom ramene. Poslanci Mladej Bratislavy ich výstavbu presadili v zastupiteľstve ako svoju prioritu. Spolu s inými klubmi participovali aj na projekte výstavby petržalského športovo-oddychového areálu Jama, kde sa v menšej miere tiež nachádzajú aj workoutové prvky.

Podľa poslanca Kríža cieľom budovania ihrísk je umožniť obyvateľom všetkých vekových skupín od detí, teenagerov, dospelých až po seniorov, aby mohli počas celého roka športovať a zdravo a aktívne tráviť svoj čas. To všetko na čerstvom vzduchu a otvorenom priestranstve.

V Západnej Európe či USA ide o celkom bežnú výbavu každej obce alebo mesta. Cvičebná zostava je prispôsobená všetkým výkonnostným úrovniam. Cvičí sa s využitím váhy vlastného tela. Návštevníci nie sú limitovaní otváracími hodinami ako vo fitness centrách a ani vstupnými poplatkami, ktoré mnohým ľuďom bránia v tom, aby chodili do posilňovní. Ihriská sú otvorené nonstop a pre všetkých. Okrem športu sa tu ľudia spoznávajú a posilňuje sa rozvoj lokálnej komunity.

Info o činnosti združenia Mladá Bratislava nájdete aj na Facebooku.

(Politická reklama) – Za obsah a foto zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM