Anton Hrachovský Krimi

VIDEO: Naháňačka ako z filmu: Vodič unikal policajtom aj cez mestský park, našli uňho drogy

Mladý muž sa rozhodol, že policajtom sa pokúsi utiecť. Arogantnú jazdu však zakončil nárazom do odparkovaného auta.

Zdroj: Facebook

Muža, ktorý 24. apríla na diaľnici D1 jazdil rýchlosťou 175 kilometrov za hodinu, následne unikal pred policajtmi, ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky a našli uňho aj omamné látky, polícia obvinila zo zločinu všeobecného ohrozenia spáchaného v súbehu so zločinom útoku na verejného činiteľa a tiež za drogovú trestnú činnosť.

Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.

Obvinený 35-ročný Richard U. z Bratislavy je v súčasnosti umiestnený v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľka policajného zboru z druhého bratislavského okresu v tejto súvislosti spracovala podnet na väzobné stíhanie obvineného. Zároveň policajti zaistili jeho motorové vozidlo. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

V piatok 24. apríla krátko po 13:00 policajti na diaľnici D1 v úseku Čataj smerom na Bratislavu chceli zastaviť vodiča auta, ktorý jazdil rýchlosťou 175 kilometrov za hodinu.

„Vodič začal vysokou rýchlosťou unikať smerom do Bratislavy. Svojou bezohľadnou jazdou ohrozoval nielen život a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky, ale aj zasahujúcich policajtov. Opätovne blokoval z oboch strán jazdu služobného auta, pričom sa snažil aj viackrát do neho naraziť,“ uviedla Martiniaková.

Vodič nereagoval na výzvy policajtov k zastaveniu vozidla, nerešpektoval dopravné značenie, pokračoval v jazde aj cez mestský park a napokon narazil do zaparkovaného auta. „Policajti okamžite muža obmedzili na osobnej slobode a v aute zaistili aj omamné látky,“ hovorí Martiniaková.

Expertízne skúmanie preukázalo, že mal pri sebe minimálne 25 dávok pervitínu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM