Správy

VIDEO: Mestskí policajti dostali päť nových vozidiel

Mestská polícia obohatila svoj vozový park o novučičké vozidlá. Slávnostne im ich odovzdal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Mestskí policajti dostali päť nových vozidiel
10
Galéria

Primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal dnes slávnostne odovzdal Mestskej polícii Bratislava päť nových vozidiel. „Som rád, že sa nám darí meniť Bratislavu na lepšie a hlavne bezpečnejšie mesto,“ povedal na úvod primátor.

Novinkou je signalizačný systém

Mesto kupovalo nové vozidlá pre mestskú políciu naposledy v roku 2009. K doterajším 27 vozidlám tak pribudlo ďalších päť. Nové autá sú oproti svojim predchodcom modernejšie. „Sú vybavené signalizačným systémom, ktorý umožní policajtom rýchlo a bezpečne sa dostať cez mesto k miestu zásahu. Tiež sú vybavené najmodernejšou technikou, majú detekciu únavového syndrómu vodiča, systém bezpečnejšieho prejazdu zákrutami či signalizáciu klzkého povrchu,“ informoval primátor.

Nesrovnal zároveň uviedol, že od nástupu do funkcie sa snaží podporovať mestských policajtov v ich práci. „Zakúpili sme nové uniformy, nové bezpečnostné kamery, posilňujeme hliadky na bicykloch či v lete na koňoch. Taktiež chceme kúpiť elektrické kolobežky,“ prezradil.

Zdroj: YouTube.com

Zastaralý vozový park

S novými vozidlami je spokojný aj náčelník mestskej polície Ivan Lechner, keďže policajné autá sa rýchlo opotrebúvajú. „Náš vozový park je zastaralý, nespĺňa ani kvalitatívne predpoklady, aké by mal a navyše vozidlá majú najazdené vysoké množstvo kilometrov, v priemere asi 100-tisíc,“ povedal náčelník.

Mesto plánuje do budúcnosti podľa potreby pridať aj ďalšie nové autá pre policajtov. „Budeme vyhodnocovať životnosť vozidiel mestskej polície, ale zatiaľ sme radi, že sa nám podarilo zakúpiť aspoň týchto päť,“ dodal primátor.

Vozidlá boli financované z rozpočtu hlavného mesta. Jedno stálo 23-tisíc eur, čiže dokopy vyšli nové auta magistrát na 115-tisíc eur.

Mestskí policajti dostali nové vozidlá
10
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM