Rôzne Správy

VIDEO: Cudzinci pozývajú na návštevu Bratislavy a majstrovstiev sveta. Sprievodcu im robí Sajfa

Na zaujímavých miestach mesta sa cudzinci prihovárajú k svojmu národu a pozývajú fanúšikov na zápasy majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji.

Zdroj: YouTube.com

Májové majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji v Bratislave a Košiciach propagujú aj cudzinci žijúci na Slovensku. V krátkych videách pozývajú v rodnom jazyku svojich krajanov nielen na hokej, ale aj na návštevu najväčších slovenských miest. Sprievodcu im pri tom robí moderátor Matej Cifra – „Sajfa“ so zaujímavými informáciami o turisticky atraktívnych lokalitách. TASR o tom informovali z Bratislavskej organizácie cestovného ruchu – Bratislava Tourist Board (BTB).

Podpora majstrovstiev

„Naším cieľom bolo vytvoriť niečo zaujímavé, čím podporíme hokejové majstrovstvá sveta a zároveň predstavíme mestá a miesta, kde sa tohtoročný šampionát koná. Fanúšikovia k nám pricestujú prioritne za hokejom, no naša krajina im toho môže ponúknuť oveľa viac,“ priblížil marketingový manažér Lukáš Donoval.

V spolupráci s renomovanou reklamnou agentúrou sme pripravili 16 videí. Osem z nich pomáhala vytvoriť organizácia BTB a sú v nich zachytené lokality v Bratislave, na ďalších ôsmich videách sa podieľala košická organizácia Visit Košice. „Videá budú prioritne využívané na sociálnych sieťach,“ podotkol Donoval s tým, že o ne prejavila záujem i medzinárodná hokejová federácia IIHF, ktorej sa nápad páči.

Spoty v angličtine

„Majstrovstvá sveta vnímame ako veľkú príležitosť ukázať to krásne, čo doma máme. Využili sme pri tom cudzincov žijúcich v Bratislave, ktorí pochádzajú z krajín zúčastňujúcich sa na šampionáte. Na zaujímavých miestach ako Bratislavský hrad, Devín, nábrežie Dunaja, Slovenské národné divadlo, Sad Janka Kráľa, múzeum Danubiana a ďalších sa prihovárajú k svojmu národu a pozývajú fanúšikov na zápasy a návštevu nášho hlavného mesta aj mimo hlavnej sezóny,“ priblížila predsedníčka predstavenstva BTB Alžbeta Melicharová.

Šesť z bratislavských spotov je natočených v anglickom jazyku. Videá sú určené predovšetkým pre online propagáciu na sociálnych sieťach v dĺžke jednej minúty. Okrem toho sú vytvorené aj krátke reklamné šesťsekundové pozvánky.

Organizačný výbor majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, BTB a Visit Košice začali spolupracovať už v minulom roku. Okrem videí spoločne vydajú pre návštevníkov špeciálne mapy s vyznačením fanzón, liniek MHD, záchytných parkovísk, atraktivít a iných dôležitých informácií pre fanúšikov. V pláne je taktiež otvorenie infopointov na vstupných bodoch do destinácií a v centrách miest. Dohodnutá je aj spolupráca s dobrovoľníkmi.

Hokejové majstrovstvá sveta na Slovensku sa začnú prvými zápasmi 10. mája a víťaz bude známy 26. mája po poslednom finálovom zápasom na štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Bratislavský hrad objektívom Karola Srnca
20
Galéria
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM