KAW Správy Samospráva

Videli ste už špeciálny CYKLO kôš? Zaujímavá novinka sa objavila v Ružinove

Ak sa kôš osvedčí, plánujú ich popri cyklotrase osadiť viac.

Ilustračný obrázok k článku Videli ste už špeciálny CYKLO kôš? Zaujímavá novinka sa objavila v Ružinove
4
Galéria
Zdroj: TASR/AP

V Ružinove pri cyklotrase na Trenčianskej ulici osadili nový špeciálny smetný kôš. Jeho fotografiou sa pochválil starosta Ružinova Martin Chren na sociálnej sieti.

Špecialitka pre cyklistov

Kôš je špeciálne upravený pre cyklistov. Vhodiť odpad tam môžete bez toho, aby ste zosadli zo svojho dvojkolesového „tátoša“.

„Špeciálny cyklokôš je umiestnený na mieste, kde cyklisti takmer vždy musia zastať pred križovatkou. Takže, ak idete napríklad do práce na bicykli a máte so sebou vodu/kávu/cerálnu tyčinku atď., obaly z nich môžete najpohodlnejšie zahodiť práve tu. A nie na cestu či do trávy,“ píše starosta.

Martin Chren pritom verí, že aj tento kôš zjednoduší cyklistom život. „Podobne už od tohto roka osádzame tanierové retardéry namiesto obyčajných, aby cez ne cyklisti mohli prejsť bez nadskočenia, na viacerých miestach sme umiestnili servisné cyklostojany, kde si viete napríklad opraviť defekt (a strašne nám ich vandali ničia, bodaj by ich zdulo),“ vyratúva, ako vychádza Ružinov cyklistom v ústrety.

Ružinovská samospráva bude spomínaný kôš naďalej sledovať. Sústredí sa najmä na to, ako je využívaný, ako rýchlo sa naplní a tiež či okolo neho nevzniká neporiadok. Ak sa kôš osvedčí, plánujú ich popri cyklotrase osadiť viac.

Viac o doprave v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM