Nikola Richterová Rôzne

"Vianocovalo" sa aj v Devínskej Novej Vsi, ľudia prišli aj napriek zlému počasiu

Vianočné trhy sa tento rok konali aj v Devínskej novej vsi. Stánky boli otvorené od piatka do nedele. Stánkari ponúkali najmä sezónne klasiky, ako sú varené víno, punč, cigánska pečienka, či lokše. Tí náročnejší sa však mohli potešiť aj z domácich údenín, či vyrezávaných drevených výrobkov.

Ilustračný obrázok k článku "Vianocovalo" sa aj v Devínskej Novej Vsi, ľudia prišli aj napriek zlému počasiu
Foto: Nikola Richterová

Víkendové vianočné trhy v Devínskej Novej Vsi boli poznačené daždivým zimným počasím. Hoci si organizátori priali zaiste lepšie podnebné podmienky, návštevníkov to neodradilo. „Ja som sem prišiel, lebo do mesta to mám z Devínskej pomerne ďaleko a na môj vkus je to v centre dosť preľudnené. Tu je to také komornejšie a mám to len kúsok od domu.“ povedal nám dôchodca Ján, ktorý si pochutnával na pečienkovej lokši.

Najväčšiemu záujmu sa tešili najmä stánky s tradičnými vianočnými pochutinami, aké sú práve lokše, či cigánska pečienka. „My sme už minuli všetko bravčové mäso. Pôvodne sme si mysleli, že pôjde na odbyt skôr kuracie, no tunajší ľudia majú asi radšej prasiatka.“ povedal nám jeden zo stánkarov s jedlom. „My sme sa báli, že kvôli počasiu nič nepredáme, nakoniec sa nám však minulo takmer úplne všetko.“ dodal.

Atmosféru na vianočných trhoch v Devínskej Novej Vsi tvoril najmä program na pódiu. Na ňom sa striedali najmä deti, ktoré mali pripravené rôzne tance, či scénky s tradičnou vianočnou tematikou.

Okrem stánkov, ktoré nájdete na každých vianočných trhoch nás zaujala aj ponuka domácich údenín alebo vyrezávané vianočné ozdoby z dreva. Aby návštevníkom nebola zima, pripravené pre nich boli aj založené ohne na zohriatie. Oproti trhom v centre mesta stánky návštevníkov isto zaujali aj nižšími cenami. Ďalších vianočných trhoch sa ľudia v tejto mestskej časti dočkajú opäť o rok.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM