Michaela Katonová Rôzne

Vianočnú pohľadnicu treba poštou poslať najneskôr 22. decembra

Ľudia, ktorí chcú potešiť na sviatky svojich blízkych či rodinu vianočnou pohľadnicou, by ju mali v rámci Slovenska poslať najneskôr 22. decembra. To však musia využiť prvú triedu, aby ju Slovenská pošta stihla doručiť včas.

Ilustračný obrázok k článku Vianočnú pohľadnicu treba poštou poslať najneskôr 22. decembra
Zdroj: Dnes24.sk

„Pokiaľ pošlú pohľadnicu klasicky ako zásielku druhej triedy, v rámci Slovenska príde k adresátovi na druhý pracovný deň po dni podania. V tomto prípade by ju mali poslať najneskôr 21. decembra,“ priblížila hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová.

Posledným dňom pred Vianocami, kedy bude pošta doručovať zásielky, je totiž streda 23. decembra. V prípade posielania pohľadníc do zahraničia, je však podľa Pondelovej potrebné myslieť na posielanie ešte vo väčšom v predstihu. „Čo sa týka krajín EÚ, pohľadnica si nájde svojho adresáta spravidla do siedmich pracovných dní,“ vysvetlila hovorkyňa. Ak si však človek zvolí prvú triedu, bude to spravidla do piatich dní. Čas doručenia do konkrétnej krajiny si môžu ľudia pozrieť na internetovej stránke posta.sk.

Predsviatočné obdobie pritom už tradične prináša podľa Pondelovej zvýšený záujem aj o posielanie balíkov. Ak ľudia využijú expres zásielku a chcú, aby bola v rámci Slovenska dodaná do Vianoc, mali by ju poslať najneskôr 22. decembra.„Ak pošlú tovar balíkom, mali by ho poslať najneskôr 21. decembra,“ vysvetlila hovorkyňa.

Pri posielaní balíkov do zahraničia sú pritom lehoty prepravy rôzne v závislosti od krajiny určenia. Bližšie informácie o konkrétnych krajinách nájdu ľudia tiež na webovej stránke posta.sk v časti Zasielacie podmienky medzinárodného sty­ku.

„Pri zasielaní zásielok do zahraničia však odporúčame ľuďom neposielať zásielky na poslednú chvíľu, keďže v zimnom období môže byť nepriaznivé počasie príčinou zdržania zásielky pri preprave do krajiny určenia,“ upozornila Pondelová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM