Nina Táborská Rôzne

Vianočná električka už jazdí ulicami Bratislavy. Pozrite sa ako vyzerala jej prvá tohtoročná jazda

Ulicami Bratislavy od dnešného dňa premáva Vianočná električka, vyzdobená 2500 LED svetielkami. Odviezť sa ňou zadarmo budete môcť do 23. decembra. Dnes si ju ako prví vyskúšali tí najmenší, ktorých prekvapil a odmenil Mikuláš.

Ilustračný obrázok k článku Vianočná električka už jazdí ulicami Bratislavy. Pozrite sa ako vyzerala jej prvá tohtoročná jazda
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

„Už štvrtý rok pokračujeme v tejto milej tradícii Vianočnej električky. Každý deň premáva od štvrtej do ôsmej hodiny večer. Tak ako po minulé roky aj teraz je zdarma,“ uviedol pre Bratislava24.sk generálny riaditeľ Dopravného podniku Bratislava Ľubomír Belfi.

„Je to taký náš vianočný darček pre Bratislavčanov, najmä pre mamičky s deťmi, ktoré sa na to najviac tešia,“ dodal Belfi.

Električku tento rok vyzdobili pracovníci Dopravného podniku. Oproti minulému roku pribudlo niekoľko svetielok, celkovo ich je až 2500.

Do týchto svetielok je odetá električka česko-slovenskej výroby typu ČKD-Tatra T2, ktoré vyrábali spoločnosti TATRA Smíchov a ČKD Stalingrad od polovice 50. rokov do začiatku 60. rokov 20. storočia.

Trasa Vianočnej električky:

Jesenského – Námestie SNP – Poštová –Vysoká – Blumentál – Vazovova – Americké námestie – Mariánska – Námestie SNP – Kapucínska – Chatam Sófer – Most SNP – Jesenského

Video: Bratislavská Vianočná električka
1
Galéria
Vianočná električka vyštartovala do ulíc
9
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM