Správy Samospráva

Verejné WC pre zvieratá?! Chodníky aj breh bratislavského jazera hyzdia KONSKÉ "kôpky"

Problém netrápi len Petržalku, ale viaceré časti Bratislavy, kde jazdia na svojich zverencoch "koníčkári".

Ilustračný obrázok k článku Verejné WC pre zvieratá?! Chodníky aj breh bratislavského jazera hyzdia KONSKÉ "kôpky"
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

V Petržalke nie je problém natrafiť na konské lajno takmer kdekoľvek. Tieto „darčeky“ nachádzame na chodníkoch v lužných lesoch, ba dokonca rovno na pláži pri Veľkom Draždiaku. Prechádzka popri jazere sa potom stáva skôr preskakovačkou, pri ktorej sa snažíte vyhnúť smradľavým nástrahám.

Kôpka verzus kopa

Každému je, samozrejme, jasné, že psičkár si musí po svojom miláčikovi kôpku odpratať. Prečo by to isté nemalo platiť o jazdcoch na koňoch?!

Mnoho podnetov na problém povaľujúcich sa konských exkrementov prišlo aj na adresu petržalskej samosprávy. Viacerí Petržalčania navrhujú, aby sa obmedzil prístup koní k jazeru, pri ktorom oddychuje množstvo ľudí.

„Hoci sa nezainteresovaným núka na pohľad jednoduché riešenie – ZAKÁZAŤ VSTUP JAZDCOM na inkriminované miesta, chceli by sme túto skutočnosť bližšie ozrejmiť. Obmedzenie vstupu jazdcov s koňmi na pobrežné pozemky jazera z legislatívneho hľadiska nie je možné. Rovnako tak nie je možný ich priamy kontakt s vodnou plochou,“ uvádza na sociálnej sieti samospráva Petržalky, ktorá sa rozhodla konať v súlade s predpismi a zákonmi.

Kontroly

Na prvom mieste upovedomila o situácie a veľkom probléme petržalské jazdecké kluby. Ďalej pripomína, že platia všeobecne záväzné nariadenia o dodržiavaní čistoty a poriadku na území mestskej časti.

„Neodstránenie znečistenia konským trusom sa na základe tohto nariadenia považuje za priestupok, ktorý Mestskú polícia Bratislava oprávňuje kontrolovať dodržiavanie platných predpisov. A keďže na niektoré veci sme sami krátki, rozhodli sme sa požiadať zástupcov polície o zvýšenú kontrolnú činnosť v problematickej lokalite,“ dodáva samospráva Petržalky.

Zostáva veriť, že tieto opatrenia pomôžu a ľudia pri prechádzke už nebudú musieť čeliť hrozbe v podobe konského lajna na topánkach.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM