Krimi

Veľké prekvapenie: Polícia definitívne uzavrela smrť Violy Macákovej

Prípad, ktorý vydesil Bratislavčanky a Bratislavčanov je na konci. Podľa polície neúradoval žiaden šialený vrah.

Ilustračný obrázok k článku Veľké prekvapenie: Polícia definitívne uzavrela smrť Violy Macákovej
Zdroj: Policajný zbor SR

Smrť Violy Macákovej, ku ktorej došlo v novembri 2019, nebola spôsobená cudzím zavinením. Vyplýva to z uznesenia vyšetrovateľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave zo stredy (24. 2.), ktoré bolo vo štvrtok doručené na Krajskú prokuratúru v Bratislave.

Príčina smrti

Bezprostrednou príčinou smrti Violy M. bolo zlyhanie činnosti srdca, ktoré utrpela pri opakovanom pôsobení tupého násilia.

„Neboli zadokumentované žiadne stopy po spútaní alebo zviazaní poškodenej, žiadne zlomeniny členkov. Prípadný sexuálny motív spáchania skutku bol vzhľadom na charakter zdokumentovaných zranení poškodenej jednoznačne vylúčený,“ povedal hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Matej Izakovič.

Ako priblížil, vo veci sa vykonávali znalecké skúmania z rôznych odborov, dokopy bolo vypočutých 80 svedkov, zabezpečené boli aj kamerové záznamy z rôznych lokalít. Zároveň sa vykonali viaceré obhliadky, domové prehliadky a prehliadky iných priestorov.

„Boli zabezpečené viaceré biologické stopy, ktoré boli následne expertízne skúmané, zabezpečené boli aj údaje o telekomunikačnej prevádzke viacerých telefónnych čísiel vrátane ich lokalizácie, ako aj komunikácia prostredníctvom sociálnych sietí,“ uviedol prokurátor.

Medvedia služba médií

„Na záver je potrebné tiež uviesť, že viaceré medializované informácie k predmetnej veci, najmä v úvodnom štádiu vyšetrovania, neprispeli k objektívnemu vnímaniu vyšetrovania a mohli mať nepriaznivý vplyv aj na rodinných príslušníkov poškodenej. Viac informácií nie je možné v súčasnosti poskytnúť vzhľadom na skutočnosť, že predmetné uznesenie vyšetrovateľa nie je zatiaľ právoplatné,“ zdôraznil Izakovič.

Polícia 11. novembra 2019 prijala oznámenie o náleze podchladenej ženy na Prístavnej ulici v Bratislave. Po príchode na miesto policajti zistili, že sa tam nachádza žena s početnými zraneniami po celom tele. Oživiť sa ju nepodarilo.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM