Aktualizované KAW Správy Samospráva

VEĽKÁ predvianočná udalosť: Na Hlavné námestie previezli stromček z TEJTO mestskej časti

Velikánovi robili sprievod aj policajné hliadky. Zatiaľ bude neozdobený „dozerať“ na priestor pri Starej radnici.

Ilustračný obrázok k článku VEĽKÁ predvianočná udalosť: Na Hlavné námestie previezli stromček z TEJTO mestskej časti
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Bratislavské Hlavné námestie sa aj tento rok bude môcť popýšiť statným vianočným stromčekom. Práve dnes (2. 11.) ho prevážali z Chrobákovej ulice v Dúbravke do centra mesta.

Velikán na Hlavnom námestí

Velikánovi robili sprievod aj policajné autá a hliadky. Zatiaľ bude neozdobený „dozerať“ na priestor pri Starej radnici.

Stromček na Hlavnom námestí meria 15 metrov a váži 2,1 tony.

„Ide o jedľu srienistú od darcu z Dúbravky. Jedľa rástla na záhrade, kde zasahovala do rodinného domu, preto by musela byť každopádne odstránená. Každý rok Mestské lesy v Bratislave vyberajú na účel vianočného stromčeka práve také stromy, ktoré by majitelia aj tak museli vyrúbať,“ informovala Bratislava24 hovorkyňa magistrátu Katarína Rajčanová.

Vianočná jedľa má urastenú valcovitú korunou, má približne 5 centimetrov nahor zaoblené strieborné ihličie. Tento druh pôvodne pochádza zo Severnej Ameriky, ale výborne sa mu darí aj v našich zemepisných šírkach.

Termín rozsvietenia vianočného stromčeka zatiaľ jasný nie je.

Vianočné trhy, ktoré pripravuje hlavné mesto, by sa mali konať od 26. novembra do 22. decembra na Hlavnom a Františkánskom námestí. Ich režim sa prispôsobí aktuálnej pandemickej situácii. Mesto nevylučuje, že ak bude kritická, zváži otvorenie trhov.

Stromčekov bude viac

Stromček pribudne aj na Hviezdoslavovom námestí, kde sú tohtoročné vianočné trhy naplánované od 26. novembra do 23. decembra. Na rozdiel od minulého roka, keď tradičné vianočné stánky nahradili flexibilné foodtrucky, sa tentoraz Staré Mesto pripravuje na klasický stánkový predaj. Aj tu to však bude závisieť od pandemickej situácie.

Vianočnú atmosféru bude dotvárať vianočné osvetlenie a aj vianočný stromček pred historickou budovou SND. Pribudnúť by mal aj vianočný stromček na Rázusovom nábreží pri Propelleri.

Podujatie Staromestské vianočné trhy 2021 sa bude konať iba v prípade, že sa okresy Bratislava I – V budú v rámci COVID automatu nachádzať maximálne v oranžovej farbe, teda stupni ostražitosti. Podujatie bude v režime OTP.

Pozrite si VIDEO, ako nakladali a viezli stromček z Dúbravky:

Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM