Správy

Vandalom nie je nič sväté: Najnovšie poškodili servisné cyklostojany v Petržalke

V Petržalke opäť vyčíňali vandali. Poškodili servisné cyklostojany.

Ilustračný obrázok k článku Vandalom nie je nič sväté: Najnovšie poškodili servisné cyklostojany v Petržalke
Zdroj: Petrzalka.sk

V bratislavskej Petržalke opäť úradovali vandali, tentoraz poškodili servisné cyklostojany z dielne mestskej časti. Väčšina z nich je v súčasnosti nepoužiteľná, keďže na nich chýba náradie potrebné na základnú údržbu bicykla.

Samospráva tým vznikla škoda v stovkách eur.

TASR o tom informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková. „Cyklostojany opravíme, no ak sa bude situácia opakovať, zvážime ich premiestnenie do frekventovanejších lokalít alebo úplne odstránenie, čo by nás však s ohľadom na zodpovedných cyklistov mrzelo,“ skonštatoval zástupca prednostu pre údržbu a nájomné bývanie petržalského miestneho úradu Peter Slovák.

Multifunkčné servisné stojany vznikli ako pilotný projekt mestskej časti na jar 2022. Naprojek­tovali, vyrobili a osadili ich pracovníci z oddelenia správy verejných priestranstiev. Cyklostojany obsahujú náradie, kompresor aj nabíjaciu stanicu na telefón. Osadených bolo celkovo šesť, najmä v blízkosti cyklotrás.

Opakované útoky vandalov

Nejde o prvý prípad vandalizmu na území mestskej časti za posledné roky. V minulosti boli poškodené napríklad kameninové odpadkové koše, na ktorých sa „vybúrili“ vandali počas silvestrovskej no­ci.

Pre opakované poškodzovanie musela samospráva odstrániť kontajnery na drobný elektroodpad. Poškodeniu sa nevyhli napríklad aj prezliekacie kabínky z plachtoviny v areáli Veľkého Draždiaka, ktoré mestská časť nahradila drevenými.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM