KAW Krimi

Vandali vyčíňajú už aj v lesoch: Pozrite, čo zničili na obľúbenej turistickej trase!

Ak ste boli v posledných dňoch na týchto úsekoch a videli vandalov pri čine, prípadne ste zachytili podozrivé správanie, ozvite sa BSK alebo priamo polícii.

Ilustračný obrázok k článku Vandali vyčíňajú už aj v lesoch: Pozrite, čo zničili na obľúbenej turistickej trase!
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj

Bežnému turistovi zostáva nad počínaním vandalov stáť rozum.

Zničené značky

Ak sa radi túlate po Malých Karpatoch, iste zo záujmom na značkách sledujete, koľko kilometrov ešte máte do cieľa. Určitú dobu sa však budú musieť turisti na obľúbenej trase zaobísť bez značiek. „Poďakovať“ sa za to môžu vandalom (či vandalovi), ktorí ich posprejovali na úseku dlhom takmer šesť kilometrov.

„Celkovo je to až 6 stĺpikov, dokonca aj maľované turistické značky na strome. Škoda je odhadovaná na cca 3-tisíc eur,“ uvádza Bratislavský samosprávny kraj (BSK) na sociálnej sieti.

Značky sa nachádzajú na obľúbenej cyklotrase číslo 2002, ktorá spája Podunajsko so Záhorím.

„Náprava nebude jednoduchá. Značky sa musia objednať, vyrobiť, osadiť a samozrejme zaplatiť. Budeme robiť všetko pre to, aby to trvalo čo najkratšie. Aby čoskoro opäť slúžili vám, ktorí si prekrásnu prírodu v našom regióne vážite,“ uvádza BSK.

Pomôžte nájsť páchateľa

Kraj tiež vyzýva, aby ľudia pomohli dolapiť vinníkov. „Ak ste boli v posledných dňoch na týchto úsekoch a videli vandalov pri čine, prípadne ste zachytili podozrivé správanie, ozvite sa BSK alebo priamo polícii. Ďakujeme za akékoľvek informácie (opis alebo fotografiu), ktoré povedú k odhaleniu páchateľov,“ dodáva na záver BSK.

🌳 ❌ VANDALI ZNIČILI CYKLOZNAČKY V MALÝCH KARPATOCH. BUDEME VĎAČNÍ ZA VAŠE INFORMÁCIE Obľúbené karpatské trasy budú...

Posted by Bratislavský kraj on Tuesday, May 18, 2021

Stalo sa v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM