Správy Samospráva

Vallova úradníčka sa dostala do prestížneho rebríčka: Patrí medzi svetovú top desiatku

Po tom, ako sa Matúš Vallo dostal do rebríčka naj starostov sveta, teraz sa dostalo významného ocenenia aj jeho úradníčke!

Ilustračný obrázok k článku Vallova úradníčka sa dostala do prestížneho rebríčka: Patrí medzi svetovú top desiatku
Zdroj: Bloombergcities.jhu.edu

Vallov kabinet slávi ďalší veľký úspech. Splnomocnenkyňa primátora pre inovácie Petra Dzurovčinová (na obrázku štvrtá zľava v hornom rade) sa dostala medzi top ten inovátoriek sveta.

Historické

„Som veľmi rád, že Bloomberg Cities si všimli našu Petru Dzurovčinovú, ktorá pre nás pracuje už 2 roky ako historicky prvá bratislavská Chief Innovation Officer-ka, resp. splnomocnenkyňa pre inovácie. Petra, gratulujem! Považujem to za veľké uznanie, že si súčasťou spoločnosti týchto mien,“ napísal Matúš Vallo na svojom facebookovom profile.

Petra Dzurovčinová sa venuje rozvoju technických aj procesných inovácií, spolupráci s akademickým, podnikateľským a tretím sektorom, tvorbe mestského laboratória a riadeniu pilotných projektov. Súčasťou jej práce je aj medzinárodná spolupráca na pôde Eurocities a iných platformách. Má veľké skúsenosti so zahraničia, tri roky pracovala v austrálskom Adelaide na rozvoji a komunikácii vedeckých a technických poznatkov širokej verejnosti v Royal Institution of Australia.

Dane po novom

Na priblíženie toho, čomu sa Petra Dzurovčinová venuje, Matúš Vallo oznámil ako príklad novinky v daniach.

„Vďaka spolupráci s Bloomberg Harvard Digital Initiative pripravujeme transformáciu služby dane z nehnuteľností a prvé výsledky bude môcť vyskúšať vybraná skupina obyvateliek a obyvateľov už od mája tohto roka,“ dodal primátor.

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM