Komunálne voľby

Vajnory zmenia starostu: Nasledujúce štyri roky mestskú časť povedie Michal Vlček

V boji o starostovské kreslo sa za Vlčekom umiestnil Juraj Ondruška s počtom hlasov 1145 a Marian Pružina, ktorý získal 135 hlasov.

Ilustračný obrázok k článku Vajnory zmenia starostu: Nasledujúce štyri roky mestskú časť povedie Michal Vlček
Zdroj: Michal Vlček

Vajnory povedie nový starosta. Doterajšieho dlhoročného šéfa vajnorskej samosprávy Jána Mrvu, ktorý sa neúspešne uchádzal o post primátora Bratislavy, nahradí vo funkcii starostu ekonóm Michal Vlček (nezávislý). Vyplýva to z oficiálnych výsledkov sobotných (10. 11.) komunálnych volieb zverejnených na webovej stránke mestskej časti.

Ísť za spoločným cieľom

Vlček získal vo voľbách 1327 hlasov (50,9 percenta). „Ďakujem všetkým Vajnorčanom za prejavenú dôveru, ktorú si nesmierne vážim a beriem ako veľkú zodpovednosť. Ďakujem rovnako protikandidátom, že kampaň viedli férovo, vyzdvihujúc najmä ich možný a konkrétny osobný prínos pre Vajnory. Kampaň je za nami, teraz je veľmi dôležité sa spojiť a spoločne ísť za spoločným cieľom, a to sú Vajnory,“ napísal Vlček na sociálnej sieti.

V boji o starostovské kreslo sa za Vlčekom umiestnil Juraj Ondruška s počtom hlasov 1145 (43,92 percenta) a Marian Pružina, ktorý získal 135 hlasov (5,18 percenta). Vajnorčania si do miestneho zastupiteľstva zvolili deväť poslancov. Medzi nimi sú Marián Zeman, Soňa Molnárová, Katarína Pokrivčáková, Marek Grebeči, Václav Fekete, Monika Debnárová, Stanislav Uhlár, Matej Zeman a Róbert Vajda. Mestskú časť v bratislavskom mestskom zastupiteľstve bude zastupovať poslankyňa Monika Debnárová.

Z celkového počtu 4842 voličov zapísaných v zozname voličov sa sobotných komunálnych volieb zúčastnilo 2694 Vajnorčanov, čo predstavuje účasť 55,64 percenta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM