ELA Rôzne Správy

Vajnory priznali CHYBU: Okrsková komisia ZAMENILA Korčokov a Pellegriniho výsledok!

Deň po oficiálnych výsledkoch prezidentských volieb volebný analytik Denníka N Daniel Kerekes upozornil na nezrovnalosť v zápisnici.

Ilustračný obrázok k článku Vajnory priznali CHYBU: Okrsková komisia ZAMENILA Korčokov a Pellegriniho výsledok!
Zdroj: TASR/Daniel Stehlík

V Bratislave a jej bezprostrednom okolí vyhral Peter Pellegrini len v troch okrskoch. Zvyšok ovládol Ivan Korčok. Ako sa však ukázalo, v jednom z nich pravdepodobne len pre chybu v zápisnici.

„Ide o okrsok vo Vajnoroch, no zisky z jeho okolia a výsledky prvého kola sú dostatočne presvedčivým dôkazom, že komisia pravdepodobne zamenila Korčokov a Pellegriniho výsledok,“ informoval Denník N v pondelok 8. apríla.

Ako sa však ukázalo, potvrdila to aj samotná mestská časť. Okrsková komisia zamenila Korčokov a Pellegriniho výsledok, v dôsledku čoho tam vyhral Pellegrini. Chybu už podľa štátnej volebnej komisie neopravia, informuje dnes Denník N.

„Bohužiaľ, naozaj sa stala chyba pri zapisovaní údajov v príslušnej okrskovej volebnej komisii, zlyhal ľudský faktor,“ uviedla mestská časť.

„Štátna volebná komisia konštatovala, že oprava údajov už nie je možná, keďže výsledky volieb sú uzavreté a oprava chýb by už na konečný výsledok nemala vplyv,“ dodala. Ako je už známe, celkový volebný výsledok a víťazstvo Petra Pellegriniho to nemení.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM