Tomáš Stupavský Kultúra

Vajnorský reprezentačný ples už bude tento rok v novom kultúrnom dome

Nový kultúrny dom v mestskej časti Vajnory je krátko pred dokončením. Už vo februári by sa tu mal konať Vajnorský reprezentačný ples, na Valentína, tesne pred Popolcovou stredou. Avšak kompletné, predovšetkým exteriérové práce budú hotové až v apríli.

Ilustračný obrázok k článku Vajnorský reprezentačný ples už bude tento rok v novom kultúrnom dome
Zdroj: TASR

K výstavbe nového kultúrneho stánku sa miestne zastupiteľstvo rozhodlo koncom roka 2013.

„Starý kultúrny dom už vonkoncom nezodpovedal potrebám vajnorskej pospolitosti. Ani vizuálne, ani kapacitne, ani energetickým nárokom. V apríli 2014 sme preto začali stavať a už v apríli 2015 by mali byť všetky práce dokončené tak, aby nový, architektonicky štýlový Dom kultúry mohol plnohodnotne fungovať. Za osem rokov vzrástol počet obyvateľov Vajnôr o 20 percent a tým aj zodpovedajúco narastajú nároky na našu občiansku vybavenosť a kultúru,“ uviedol starosta Vajnôr Ján Mrva.

Nový kultúrny dom je súčasťou celkovej rekonštrukcie centrálnej, pamiatkovo chránenej zóny Vajnôr v Parku pod lipami, ktorý sa podarilo obnoviť z európskych fondov v roku 2014. Celý areál vytvorí novú relaxačno-oddychovú, spoločenskú i kultúrnu zónu, ktorá sa sem presunie z nedávno renovovanej, no veľmi dopravne rušnej centrálnej Roľníckej ulice.

„V novom kultúrnom dome nájdu svoje priestory súbor Vajnorského ochotníckeho divadla, Vajnorského okrášľovacieho spolku, naša dychovka, vznikajúca Vajnorská podobenka, knižnica, umelecká škola, mládežníci, skauti, seniori, urbárnici a mnohí ďalší. Tieto skupiny u nás žijú a potrebujú priestory na svoj rozvoj. Na námestí s oddychovým priestorom, fontánkou, cyklotrasou, cvičiacimi prvkami a v priľahlom kultúrnom dome budeme môcť pokračovať v aktivitách našej kultúrnej spoločnosti, ktoré si navyše občania veľmi žiadajú,“ doplnil Mrva.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM