Rôzne

V Starom Meste pribudne nové záchytné parkovisko s kapacitou 49 parkovacích miest

V čase, keď Bratislavčania bojujú o každé parkovacie miesto, sa Staré Mesto rozhodlo pre vybudovanie nového oficiálneho parkoviska.

Ilustračný obrázok k článku V Starom Meste pribudne nové záchytné parkovisko s kapacitou 49 parkovacích miest
11
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Betónová plocha na Nábreží arm. generála L. Svobodu, oproti dnes už neexistujúcemu PKO, roky slúžila ako improvizované parkovisko. Staré Mesto sa rozhodlo, že ju využije lepším spôsobom.

Nové parkovisko

Na pozemku s rozlohou 1440 metrov štvorcových, ktorý je v správe mestskej časti Staré Mesto, malo byť pôvodne odstavisko pre odtiahnuté autá. Vedenie mestskej časti ale tento zámer prehodnotilo. V čase, keď Bratislavčania bojujú o každé parkovacie miesto, sa nakoniec rozhodlo pre vybudovanie nového oficiálneho parkoviska. Mestská časť o tom informuje na svojom webe.

„Projekt už schváli Krajský dopravný inšpektorát aj magistrát a prešiel aj komisiami miestneho zastupiteľstva,“ hovorí Pavol Majer, šéf predstavenstva Technických služieb Starého Mesta (TSSM). Podľa neho pôjde o plnoautomati­zované parkovisko, bez búdky s pokladňou. „Platiť sa bude bezhotovostne – kartou, alebo cez aplikáciu ParkDots,“ upresňuje Majer. Aplikácia bude zároveň „skenovať“ počet voľných miest. Používateľ tak pôjde na parkovisko „na istotu“.

Nočné parkovanie

Nové parkovisko, ktoré by malo spustiť prevádzku začiatkom septembra 2019, bude mať 49 parkovacích miest. Nebude strážené, no 24 hodín bude napojené na dispečing. Cena za hodinu státia nebude vyššia ako 1 euro, pri celodennom parkovaní sa bude sadzba pravdepodobne znižovať. Uvažuje sa aj o zvýhodnení Staromešťanov, napríklad pri nočnom parkovaní.

Parkovisko bude v správe spoločnosti TSSM, ktorá má pozemok v prenájme od mestskej časti. „Zisk bude príjmom TSSM a použijeme ho na rozvoj spoločnosti TSSM (modernizáciu a nákup technického vybavenia), ktoré je primárne využívané pre zabezpečovanie potrieb mestskej časti,“ uzavrel Ľuboš Majer.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM