Krimi

V smere do Bratislavy sa zrazili TRI kamióny! Pre poľadovicu sú pod náporom aj nemocnice

Na diaľnici D2 smerom do Bratislavy sa zrazili tri kamióny. Navyše, pre poľadovicu zapĺňajú bratislavskú nemocnicu zranení pacienti.

Ilustračný obrázok k článku V smere do Bratislavy sa zrazili TRI kamióny! Pre poľadovicu sú pod náporom aj nemocnice
8
Galéria
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Na diaľnici D2 za Stupavou smerom do Bratislavy na 51. kilometri sa zrazili tri kamióny. Blokovaný je pravý pruh.

Informuje o tom Zelená vlna na sociálnej sieti s tým, že treba rátať so zdržaním.

Podľa dopravných aplikácií sa tam tvoria aj kolóny.

Ďalšie problémy

Takisto cesta medzi Strážskym a Nižným Hrabovcom je pre silnú poľadovicu neprejazdná. Na poľadovicu a šmyk treba dávať pozor aj pred Miloslavovom smerom z Bratislavy na Vinohradníckej u­lici.

Slovenská správa ciest na svojom webe zjazdnost.sk upozorňuje, že v okresoch Senica a Piešťany a v oblasti Šamorína a Bukovej padá mrznúce mrholenie. Je preto vysoké riziko vzniku poľadovice.

Rovnako cesta II/531 v okrese Brezno je uzavretá pre vozidlá nad desať metrov a na ceste II/584 Srdiečko – Bystrá sú nutné snehové reťaze pre všetky vozidlá.

Nemocnice sa plnia

Centrálne príjmy Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) od utorka rána pociťujú nápor pacientov s úrazmi po pošmyknutí na zľadovatených chodníkoch a cestách. Doteraz zdravotníci ošetrili takmer 50 pacientov, pričom stále prichádzajú ďalší. Pre TASR to uviedla hovorkyňa UNB Eva Kliská.

„Najčastejšie naši zdravotníci ošetrujú ľahšie úrazy ako pomliaždeniny, podvrtnutia, tržné rany, pri ktorých je postačujúce ambulantné ošetrenie. Výnimkou však nie sú ani zlomeniny dolných a horných končatín, úrazy hlavy a chrbtice,“ priblížila.

Mnohí z týchto pacientov sa podľa jej slov musia podrobiť operačnému zákroku, a preto zostávajú hospitalizovaní v nemocnici. „Vzhľadom na pretrvávajúce nepriaznivé počasie apelujeme na zvýšenú opatrnosť chodcov,“ dodala hovorkyňa.

V súvislosti s poľadovicou evidujú v utorok zvýšený počet pacientov aj na urgentnom príjme v bratislavskej Nemocnici Bory. „Prevažne išlo o rôzne druhy narazenia alebo zlomeniny,“ spresnila pre TASR junior PR a marketingová špecialistka Penta Hospitals SK Bibiána Ovečková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Poľadovica v Bratislave
8
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM