Nina Táborská Kultúra

V Slovenskom národnom divadle sa môžete tešiť na jedinečnú výstavu fotografií Ladislava Bielika

Originálne fotografie Ladislava Bielika si od dnes až do 5. októbra môžete prezrieť v priestoroch novej budovy SND. Vernisáž sa začne po šiestej hodine večer, bezprostredne pred otvorením 95. sezóny Opery SND 2014/2015.

Ilustračný obrázok k článku V Slovenskom národnom divadle sa môžete tešiť na jedinečnú výstavu fotografií Ladislava Bielika
Zdroj: TASR

Ako uviedol syn fotografa, Peter Bielik: „Vystavenie otcových originálnych zväčšenín v prestížnych priestoroch SND je ďalším výrazným podujatím našej neziskovej organizácie Camera Obskura.“ Dodal, že „je veľkou cťou, že nám SND umožnilo našou výstavou dotvoriť atmosféru pri otvorení sezóny.“

Podľa jeho slov sa už vzácne originálne zväčšeniny v súčasnosti nachádzajú v súkromných zbierkach.* „A tak ide azda o jednu z posledných možností, keď si ich bude môcť prezrieť aj široká verejnosť,“* povedal na záver.

Ladislav Bielik dokumentoval v Bratislave v roku 1968 okupáciu Československa. Jeho fotografia Muž s odhalenou hruďou pred okupačným tankom sa stala jednou zo 100 najznámejších fotografií 20. storočia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM