Správy

V Ružinove by mohol vyrásť NOVÝ zimný štadión: Mestská časť hľadá vhodné miesto

Bratislavský Ružinov hľadá miesto pre možnú výstavbu nového zimného štadióna.

Ilustračný obrázok k článku V Ružinove by mohol vyrásť NOVÝ zimný štadión: Mestská časť hľadá vhodné miesto
Zdroj: pixabay.com

Bratislavský Ružinov hľadá miesto pre možnú výstavbu nového zimného štadióna. Pracuje na štúdii umiestnenia. Pre TASR to potvrdil starosta mestskej časti Martin Chren s tým, že na mieste starého zimného štadióna Vladimíra Dzurillu by sa mala postaviť jedna z budov Národnej univerzitnej nemocnice.

Nový štadión

„Rovnako ako hlavné mesto, keď sme boli oboznámení s plánom postaviť novú univerzitnú nemocnicu práve u nás, podporili sme túto myšlienku, avšak vzhľadom na to, že hlavná budova má stáť na mieste nášho zimného štadióna, určili sme jednu základnú podmienku, že štát nám teda musí skompenzovať a dať nový zimný štadión. Dohoda bola, že musíme určiť miesto, kde by mohlo vzniknúť,“ poznamenal.

Ako sa k tomu postavia?

Starosta deklaroval, že miesto aktuálne hľadajú. „V priebehu mesiaca september by sme ako Ružinov mali mať niečo pripravené a budeme môcť nadviazať a pokračovať v rokovaniach,“ podotkol. Pre mestskú časť bude dôležité to, ako sa k tomu vláda a rezort zdravotníctva postavia.

Najprv postaviť nový, potom búrať starý

„Určite najprv musí stáť nový štadión, kým sa akokoľvek začne búrať súčasný štadión Vladimíra Dzurillu. Pre nás bude dôležitý signál, či nám vláda poskytne finančné prostriedky na komplexné projektovanie a realizačnú dokumentáciu,“ povedal Chren. Hodnota štadióna sa podľa jeho slov odhaduje na úrovni 35 miliónov eur. „Len to projektovanie a inžiniering sa odhadujú zhruba na dva milióny eur,“ dodal.

Vláda tento rok odobrila výstavbu novej národnej nemocnice v bratislavskom Ružinove. Dokončená by mala byť najneskôr do konca roka 2032. V lokalite Rázsochy, kde mala nemocnica pôvodne stáť, chce štát najneskôr do roku 2031 postaviť Národný ústav detských chorôb. Rezort zdravotníctva v lete informoval o prácach na príprave oboch projektov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM