Správy Samospráva

V Ružinove budú hľadať najkrajších i najšikovnejších psích miláčikov

Milovníci psov si v Ružinove opäť prídu na svoje. Návštevníci sa môžu tešiť na bohatý program plný súťaží, ukážku hry dogfrisbee, ako aj malú školu poslušnosti psíkov.

Ilustračný obrázok k článku V Ružinove budú hľadať najkrajších i najšikovnejších psích miláčikov
12
Galéria
Zdroj: TASR

V bratislavskom Ružinove budú v nedeľu 14. mája opäť hľadať „naj“ psíkov. Pred Domom kultúry Ružinov sa uskutoční 2. ročník súťaže Ružinovský psí miláčik, kde si štvornohí súťažiaci zmerajú sily v štyroch kategóriách. Hľadať sa bude najkrajší, najšikovnejší, najmenší a najväčší pes. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

Rýchlokurz poslušnosti psíkov

„V Ružinove je pomerne veľká komunita majiteľov psíkov. V minulých rokoch sme vybudovali dva výbehy pre psov aj s agility prvkami a čoskoro by mal pribudnúť aj ďalší v parku pred Paneurópskou vysokou školou. Okrem takýchto výbehov chceme ponúknuť „psíčkarom“ aj možnosť predviesť sa so svojim miláčikom a posilniť komunitný život v Ružinove aj v tomto smere,“ objasnil starosta Ružinova Dušan Pekár.

Okrem súťaže bude pre návštevníkov pripravený rýchlokurz malej školy poslušnosti psíkov a ukážka zaujímavej hry – Dogfrisbee, ktorú predvedie dogfrisbee rozhodkyňa a canisterapeutka Viktória Obetková spolu so svojimi psami.

Do súťaže môžu prihlásiť svojich psíkov majitelia s trvalým bydliskom v Ružinove. Bezplatná registrácia bude priamo na mieste, pred Domom kultúry Ružinov, od 14:00 do 14:45 hod. Stačí si so sebou priniesť očkovací preukaz psa.

Ilustračný obrázok

Výstava psov Incheba 2017
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM