Nina Táborská Rôzne

V Rači od začiatku roka odchytili a vykastrovali už 33 túlavých mačiek. Viete prečo je ich dôležité kastrovať?

V bratislavskej mestskej časti Rača Sloboda zvierat odchytila a vykastrovala od začiatku tohto roka 33 túlavých mačiek, z toho 13 samcov a 20 samíc. Informuje o tom MsČ na svojej webovej stránke.

Ilustračný obrázok k článku V Rači od začiatku roka odchytili a vykastrovali už 33 túlavých mačiek. Viete prečo je ich dôležité kastrovať?
Zdroj: TASR

Mestská časť začala problémy s pribúdajúcim počtom túlavých mačiek na verejných priestranstvách riešiť začiatkom roka, a to v spolupráci s magistrátom hlavného mesta a organizáciou Sloboda zvierat.

Najviac mačiek – osem sa podarilo odchytiť Pri Šajbách. Po šesť mačiek odchytili na Račianskej ulici a Peknej ceste. Štyri mačky vošli do pasce na Alstrovej ulici, po tri mačky na Hruškovej i Tbiliskej ulici, dve na Hornej ulici a jednu mačku v Krasňanoch.

„Zatiaľ sa nám v Rači osvedčila spolupráca s občanmi, ktorí nám ukážu miesto výskytu mačiek. Niektorí aj osobne pomôžu pri odchyte. Je to praktické najmä vtedy, ak ich mačky poznajú a dajú sa ľahšie chytiť,“ povedala šéfka Slobody zvierat Pavla Dugovičová. Sloboda zvierat v odchyte túlavých mačiek v mestskej časti naďalej pokračuje.

„Výjazdy do Rače robíme popri ostatnej práci pri odchytávaní túlavých či zabehnutých psíkov v iných častiach Bratislavy a ďalších povinnostiach, čiže nedokážeme presne povedať deň a čas, kedy do Rače prídeme,“ vysvetlila Dugovičová.

Mestská časť vytvorila emailovú adresu tulavemacky@raca.sk, na ktorú môžu obyvatelia nahlásiť výskyt mačiek a tiež svoje kontaktné údaje pre potrebu prípadnej asistencie pri odchyte.

Odchytené mačky vyšetrí veterinár, vykastrované a následne v dobrom zdravotnom stave sú znova vypustené do verejných priestranstiev.

Prečítajte si tiež: Chcú im pomôcť, no v skutočnosti im ubližujú. Chorobné hromadenie zvierat je vážnym problémom aj v Bratislave

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM