Správy

V prípade Bašternák začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci trestného činu neodvedenia dane a poistného

V rámci nového konania začal vyšetrovateľ PZ trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu neodvedenia dane a poistného. Doposiaľ bolo vypočutých sedem osôb.

Ilustračný obrázok k článku V prípade Bašternák začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci trestného činu neodvedenia dane a poistného
Zdroj: Policajný zbor SR

Vo vyšetrovaní prípadu v médiách známom ako „Bašternák“ začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci trestného činu neodvedenia dane a poistného, vypočul sedem osôb a vyžiadal si od štátnych orgánov správy a listinné doklady. Informovalo o tom oddelenie komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru (PZ).

„Na základe vyhodnotenia medializovaných informácií, ale aj pokynu špeciálneho prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry zo dňa 16. marca 2016, začal vyšetrovateľ PZ opätovne preverovať túto kauzu,“ konštatuje sa v stanovisku zaslanom do redakcie TASR.

V rámci nového konania začal vyšetrovateľ PZ dňa 13. apríla trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu neodvedenia dane a poistného.

Preverujú sa podozrenia

„Vyšetrovateľ PZ začal preverovať aj podozrenia vyjadrené niektorými médiami o možnom korupčnom ovplyvňovaní daňovej kontroly v roku 2012 zatiaľ neznámym páchateľom,“ píše sa ďalej v stanovisku.

Polícia zdôrazňuje, že v minulosti aj teraz koná vyšetrovateľ vo veci v zmysle svojej procesnej samostatnosti pod dozorom prokurátora podľa Trestného poriadku.

„Do priebehu vyšetrovania nezasahoval žiaden nadriadený ani iná neoprávnená osoba, ako sa to snažia interpretovať niektorí politici a médiá,“ uzatvára oddelenie komunikácie a prevencie.

Čítajte aj:

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM