ELA Rôzne

V Petržalke sa muž vylúčený z volebnej komisie vyhrážal, že prinesie ZBRAŇ

V najväčších bratislavských mestských častiach (MČ) sú sobotné prezidentské voľby zatiaľ pokojné, bez problémov.

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke sa muž vylúčený z volebnej komisie vyhrážal, že prinesie ZBRAŇ
Zdroj: TASR/Daniel Stehlík

Incident zaznamenali len ráno v jednom z volebných okrskov na Nobelovom námestí v Petržalke. Pre TASR to uviedli hovorcovia miestnych samospráv či z miestneho úradu.

Podľa hovorkyne Petržalky Márie Halaškovej spôsobil incident odvolaný nominant jednej z politických strán, ktorá ho predtým nominovala za člena okrskovej volebnej komisie. Strana ho ešte predtým odvolala na požiadanie mestskej časti, keďže malo ísť zo skúseností o konfliktného človeka.

„Napriek tomu prišiel a nevedel pochopiť, že bol odvolaný. Začal sa vyhrážať, že si donesie zbraň,“ priblížila pre TASR Halašková s tým, že bola privolaná hliadka štátnej polície.

Odhliadnuc od toho prípadu sú však podľa nej voľby na území Petržalky pokojné a plynulé. Zaznamenané neboli ani žiadne zdržania napriek tomu, že mestská časť z organizačných a logistických dôvodov znížila počet okrskov z 95, ako tomu bolo počas parlamentných volieb, na aktuálnych 57.

„Voliči sa dlho nezdržia. V každej volebnej miestnosti je šesť hlasovacích plent a krúžkuje sa len jeden kandidát. Volič tam strávi v priemere minútu,“ poznamenala.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM