Samospráva

V Petržalke rastie nová obchodná zóna. Na čo sa môžeme tešiť?

V hlavnom meste už onedlho pribudnú ďalšie nákupné plochy. Komplex Slnečnice Market v Petržalke by mal svoje brány otvoriť už začiatkom jesene.

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke rastie nová obchodná zóna. Na čo sa môžeme tešiť?
7
Galéria

Nákupná zóna vznikne na južnom okraji Petržalky v rámci komplexu Slnečnice. Developer projektu Cresco Group začal so stavebnými prácami už koncom minulého roka.

Prvé známe obchody

„Aktuálne sa realizuje hrubá stavba objektu. V rámci projektu sa realizovali náročné terénne úpravy, zahŕňajúce navýšenie terénu. Prebehla špeciálna pilotáž a aktuálne prebieha montáž skeletu objektu,“ Bratislava24.sk informovala marketingová manažérka Cresco Group Saša Poliaková.

Po dokončení sa návštevníci môžu tešiť na pestrý mix obchodov a služieb. Developer prezradil aj mená prvých nájomcov. „Máme už podpísané zmluvy so značkami Billa, Planeo Elektro, 101 Drogerie, Super ZOO a aktívne rokujeme s ďalšími,“ uviedla Poliaková s tým, že pripravujú aj lekáreň a prevádzky spojené s voľnočasovými aktivitami, ktorých súčasťou by malo byť aj detské centrum či tanečná škola.

Otvorené na jeseň

Nová obchodná zóna by mala prvých návštevníkov privítať už na jeseň. „Ak všetko pôjde podľa plánu, stavebné dokončenie predpokladáme v júli tohto roku, kolaudácia by mala prebehnúť v auguste a radi by sme otvorili do konca septembra,“ prezradila marketingová manažérka.

Podľa jej slov bude Slnečnice Market príjemným miestom na nákupy nielen pre obyvateľov Slnečníc a Petržalky, ale aj pre množstvo obyvateľov obcí v smere na Rusovce (Jarovce, Čunovo, Rajka), ktorí touto lokalitou denne prechádzajú.

Slnečnice Market v Petržalke
7
Galéria
Zdroj: Cresco Group
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM