Aktualizované Krimi

V nemocnici vyvádzal AGRESÍVNY muž: Napadol iného pacienta aj zdravotníkov

Obaja zdravotníci podľa slov nemocnice utrpeli ľahšie až stredné poranenia tváre a horných končatín.

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici vyvádzal AGRESÍVNY muž: Napadol iného pacienta aj zdravotníkov
Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj , Pixabay.com

Pacient fyzicky útočil v sobotu (22. 6.) podvečer na centrálnom príjme v nemocnici na bratislavských Kramároch krátko potom, čo bol do nej prevezený záchrannou zdravotnou službou. Napadol tam iného pacienta čakajúceho na vyšetrenie a následne sestru a ďalšieho zdravotníka. Obaja zdravotníci utrpeli ľahšie až stredné poranenia tváre a horných končatín. Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) o tom informovala na sociálnej sieti.

Skončil v cele

UNB poukázala na to, že pre zranenia ruky, ktoré napadnutý zdravotník utrpel, bude práceneschopný. Privolaná polícia agresívneho pacienta umiestnila do cely predbežného zadržania. V krátkej dobe bude podľa UNB na neho podané trestné oznámenie.

„Ako lekár som sa s agresívnymi pacientmi stretol už niekoľkokrát, je to vždy veľmi nepríjemné a pochopiteľne nikto z nás nechce takéto situácie pri výkone svojej práce zažívať. Pre mňa osobne je však zarážajúce, ako často prichádza k takýmto agresívnym útokom na zdravotníkov. Zdravotníci nesmú byť vystavovaní verbálnym ani fyzickým útokom,“ povedal riaditeľ UNB Alexander Mayer. Ten zároveň žiada spoločnosť o odsúdenie takýchto činov a podporu zdravotníkov. Napadnutým zdravotníkom zaželal skoré uzdravenie.

Vyhrážky od rodiny

Hovorkyňa UNB Eva Kliská ozrejmila, že rodina útočníka sa telefonicky vyhráža fyzickou likvidáciou personálu v nemocnici na Kramároch. „Kontaktovali sme už políciu a rovnako sme posilnili služby SBS práve na pracovisku centrálneho prijímacieho oddelenia,“ uviedla.

Podľa slov hovorkyne bratislavskej krajskej polície Jany Šimunkovej bolo zadržaním podozrivého muža začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu výtržníctva v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví.

UNB avizovala, že okrem bezpečnostnej služby plánuje zavádzať aj ďalšie opatrenia, ktoré zvýšia bezpečnosť zdravotníkov a eliminujú útoky.

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka v reakcii uviedol, že násilie a agresivita proti zdravotníkom nesmú mať svoje miesto a spoločnosť ich musí dôrazne odmietnuť. Avizoval, že na ataky proti zdravotníkom budú orgány ochrany práva dôrazne reagovať.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM