Správy

V Moste pri Bratislave by mal vyrásť komplex nových rodinných domov

V obci Most pri Bratislave v okrese Senec je naplánovaná výstavba obytnej zóny Pod Pšenom. Zahŕňať by mala desiatky samostatne stojacich a radových rodinných domov. Spoločnosť Metropol Slovakia, ktorá je navrhovateľom projektu, už predložila zámer na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Ilustračný obrázok k článku V Moste pri Bratislave by mal vyrásť komplex nových rodinných domov
Zdroj: TASR

Obytná zóna by mala vyrásť v susedstve existujúcej bytovej výstavby.

„Potreba nových obytných zón typu navrhovanej činnosti vyplýva zo snahy vysťahovať sa za lepším, kvalitnejším bývaním smerom von z mesta, v jeho dostupnej vzdialenosti, bližšie k prírode. Zámerom riešenia je vytvoriť cestnú a technickú infraštruktúru pre novú obytnú zónu, ktorá poskytne príjemné bývanie,“ uvádza investor v zámere.

Spoločnosť chce vybudovať nové trasy inžinierskych sietí, komunikácie a spevnené plochy so zeleňou, a tým vytvoriť podmienky na výstavbu 56 rodinných domov v prvej etape a 69 domov v druhej etape.

Na pláne je aj zriadenie materskej školy

Rodinné domy majú slúžiť na trvalé bývanie pre štvor- až päťčlenné rodiny. Obytný blok budú tvoriť samostatné jednopodlažné rodinné domy, jednopodlažné dvojdomy a dvojpodlažné radové domy.

Riešené územie má podľa zámeru 104.197 štvorcových metrov (m2). Pozemky, ktoré sú vo vlastníctve spoločnosti Bruck, sa nachádzajú v juhovýchodnej časti obce v tesnej blízkosti cesty druhej triedy spájajúcej obec s Bratislavou.

V projekte sa uvažuje aj o zriadení materskej školy. Investor naplánoval začiatok výstavby na október a práce by chcel ukončiť v auguste budúceho roka. Celkové náklady vyčíslil na 2,1 milióna eur.

Prečítajte si aj:

Moderný športpark začne rásť už tento mesiac. Jama predstaví Bratislavčanom celkom nové verejné priestranstvo

Foto:Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM