Tomáš Stupavský Samospráva

V mestskom parlamente sa vytvorilo až päť klubov. Do jedného z nich vstúpil aj posledný poslanec

Už aj posledný poslanec, ktorý dosiaľ nebol členom žiadneho z poslaneckých klubov v bratislavskom mestskom parlamente, sa do jedného z nich zaradil. Martin Kuruc, ktorý sa vlani stal novým starostom Vrakune, dnes vstúpil do Klubu pre Bratislavu. Ten tvoria členovia Smeru-SD a nezávislí poslanci.

Ilustračný obrázok k článku V mestskom parlamente sa vytvorilo až päť klubov. Do jedného z nich vstúpil aj posledný poslanec
Zdroj: TASR

V zastupiteľstve hlavného mesta vytvorilo 45 poslancov päť poslaneckých klubov. Klub pre Bratislavu, ktorému šéfuje Martin Borguľa zo Smeru-SD, má od dnešného dňa desať členov. Okrem Kuruca sú v ňom Roman Weinštuk, Slavomír Drozd, Peter Hanulík, Iveta Hanulíková, Radoslav Olekšák, Ľudmila Farkašovská, Vladimír Bajan a Marta Černá.

Najsilnejší klub v mestskom zastupiteľstve nesie názov Bratislavský klub. Na jeho vytvorení sa dohodli strany KDH, OĽaNO, NOVA, OKS, Zmena zdola-DÚS a iniciatíva Naša Bratislava. Jeho predsedom sa stal Ján Budaj zo Zmeny zdola. Klub má 14 členov a tvoria ho Dana Čahojová, Ondrej Dostál, Gábor Grendel, Peter Hochschorner, Branislav Kaliský, Viera Kimerlingová, Ignác Kolek, Richard Mikulec, Elena Pätoprstá, Jarmila Tvrdá, Milan Vetrák a dvaja jeho podpredsedovia – Ján Hrčka a Katarína Šimončičová.

Druhý najväčší klub v bratislavskom parlamente, Pravicový klub, má 12 členov a tvoria ho poslanci za SDKÚ-DS, Sieť a nezávislí. Jeho predsedom je Jozef Uhler z SDKÚ. Členmi tohto klubu sú Ján Buocik, Milan Černý, Radovan Jenčík, Juraj Káčer, Pavol Bulla, Milan Jambor, Lucia Štasselová, Zdenka Zaťovičová, Oliver Kríž, Ján Mrva a Tomáš Korček.

Piatich členov má Klub strany Most-Híd a jeho predsedom je Rastislav Žitný. V klube sedia aj Iveta Plšeková, Izabela Jégh, Gabriela Ferenčáková a Peter Pilinský.

Štyroch členov má klub Bratislava Inak, ktorý tvoria Marian Greksa, Martin Chren, Soňa Svoreňová a Katarína Augustinič. Tá je aj jeho predsedníčkou.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM