Tomáš Stupavský Rôzne Rôzne

V materskej škole vo Wolfsthale sa učia deti po nemecky i po slovensky

V materskej škole v prihraničnej rakúskej obci Wolfsthal sa učia deti po nemecky aj po slovensky. Dvojjazyčnú materskú školu vo Wolfsthale, do ktorej chodí až 80 percent detí s materinským jazykom slovenským, považujú v Európskej únii a v spolkovej republike.

Ilustračný obrázok k článku V materskej škole vo Wolfsthale sa učia deti po nemecky i po slovensky
Zdroj: TASR

„Deti sa tu učia až tri jazyky. Po nemecky, slovensky, anglicky. Po slovensky a po nemecky sa však rozprávajú každý deň,“ vysvetlila riaditeľka s tým, že školu navštevuje 62 detí z Rakúska i zo Slovenska, ktoré sú rozdelené do troch skupín. „Učiteľka, ktorá učí deti po slovensky, pochádza zo Slovenska, ale žije tu, v Rakúsku, čo je jednoduchšie,“ doplnila Reifová.

Dvojjazyčnú materskú školu vo Wolfsthale, do ktorej chodí až 80 percent detí s materinským jazykom slovenským, považujú v Európskej únii a v spolkovej republike Dolné Rakúsko za príklad európskej spolupráce. Ako potvrdila riaditeľka škôlky Karin Reifová, v utorok 22. septembra ju navštívili pri príležitosti Dňa európskej spolupráce zástupcovia z Bruselu, ako aj z rakúskej a slovenskej samosprávy.

Spolu s európskou komisárkou pre regionálny rozvoj Corinou Cretu tam pricestovala aj poslankyňa rakúskej spolkovej republiky za Dolné Rakúsko Barbara Schwarz a zo Slovenska predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM