Krimi

V Lamači "úradujú" bytoví zlodeji. Zameriavajú sa na vyššie poschodia

Mestská časť vyzýva, aby si ľudia všímali dianie vo svojich bytových domoch a v prípade podozrenia na akúkoľvek nekalú činnosť zavolali políciu.

Ilustračný obrázok k článku V Lamači "úradujú" bytoví zlodeji. Zameriavajú sa na vyššie poschodia
Zdroj: TASR

V Lamači vyčíňajú bytoví zlodeji. Mestská časť prostredníctvom miestneho rozhlasu i sociálnej siete varuje obyvateľov pred skupinou zlodejov, ktorí vlámanie uskutočňujú počas dňa, pričom sa správajú hlučne, aby navodili dojem, že vo vykrádanom byte realizujú stavebné úpravy.

Volajte políciu

Podľa starostu Lamača Petra Šramka ide už o niekoľkú vlnu takýchto bytových krádeží. „Prípady sme zaznamenali najmä na Bakošovej a Studenohorskej ulici," informoval starosta. Zlodeji sa pritom majú zameriavať na byty na vyšších poschodiach. Mestská časť dokonca konkrétne upozorňuje na skupinu troch mužov v bežnom, formálnom odeve.

Ako dodal lamačský starosta, pri poslednom pokuse na Studenohorskej ulici sa zlodejov podarilo vyrušiť. "Jedna z obyvateliek dokonca odfotila tmavomodré auto zn. Ford Mondeo, do ktorého pri úteku nastúpili,“ uviedol. Záležitosťou sa podľa jeho slov zaoberá polícia.

Obyvateľov Lamača v tejto súvislosti mestská časť prostredníctvom dostupných komunikačných kanálov vyzýva, aby si všímali dianie vo svojich bytových domoch, o prípadných stavebných úpravách sa navzájom dopredu informovali a v prípade podozrenia na nekalú činnosť či pohyb podozrivých osôb v okolí bytových domov okamžite kontaktovali políciu.

„Ak dôjde k poškodeniu vchodových dverí, je možné, že boli poškodené zlodejmi a tí môžu prísť aj v nasledujúce dni. Preto opravu vchodových dverí neodkladajte na neskôr,“ uvádza tiež samospráva v ozname.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM